MSI B550 anakartta BIOS güncelleme yaparken CPU ışığı sabit yanıyor

Mithril5

Megapat
USB Flaahla B550 Carbon WiFi anakarta BIOS güncellemesi yapmaya çalıştım ama güncelleme tamamlanmadan, farkında olmadan USB flash’ ı çıkarttım. CPU ışığı sabit beyaz renkte yanıyor ekrana görüntü gelmiyor. Araştırdığım kadarıyla anakarta entegre BIOS yüklemek gerekiyormuş. Kartta başka hiçbir sorun yok yani bu durumu update yapmaya çalışırken yaşadım. Ne yapmam gerekiyor kart biraz pahalı ve yeni anakart alacak bütçem yok. Bu çok ciddi kartı bana kaybettirecek yeni anakart almama sebep olacak bir durum mu yardımcı olun. 🙏 Ne yapmalıyım?

BIOS Recovery var anakartta. USB'ye atın tekrar. Arkada takmanız gereken USB yuvası var oraya takıp buton var ona basın hiç dokunmayın o şekilde yüklemeyi deneyin. Olmadı garantiye göndereceksiniz. Servis alıp üzerindeki BIOS çipini söküp yükleme yapıp takıp size gönderecek.

BIOS Recovery var anakartta. USB'ye atın tekrar. Arkada takmanız gereken USB yuvası var oraya takıp buton var ona basın hiç dokunmayın o şekilde yüklemeyi deneyin. Olmadı garantiye göndereceksiniz. Servis alıp üzerindeki BIOS çipini söküp yükleme yapıp takıp size gönderecek.
O şekilde denedim ama olmadı. Cpu ışığı beyaz şekilde anakartta sabit yanıyor. Servise göndersem garantiye girer mi ?

O konu hakkında bilgim yok. Ama muhtemelen kullanıcı hatası derler olayı bize anlattığınız gibi anlatırsanız. Buna eminim. Fakat BIOS güncellemesi yaparken görüntü gitti gelmedi derseniz gireceğini düşünüyorum. Daha önce benzer sorun yaşayan arkadaşlar daha fazla yardımcı olacaktır. BIOS güncellemesine oldum olası korkarım. Aynı anakarta sahibim. Bi kere güncelledim büyük bir stresle. Bir daha da dokunmadım açıkcası. Herhangi bir sorun yoksa güncellemeyi tavsiye etmiyoruz diye yazıyor zaten.

Konu hakkında deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Son çarem servise göndermek ama ilk etapta sorunu kendim düzeltmek istiyorum servisin tepkisi olumsuz olursa ücret talep eder mi ederse ne kadar eder bilgisi olan var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı