MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi Extreme ve Silent Fan Sesi Aynı

Katılım
11 Ekim 2021
Mesajlar
57
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, geçenlerde bilgisayarım tozlandı diye baştan parcalara ayırarak her parcasını tek tek temizledim. Daha sonra hepsini bağladım. Sıvı soğutucu kablosunu pump_fan A, geri kalan tüm fanları SYS fan 1'den 6'ya kadar sıraladım. Temizleme yapmadan önce anakartım üzerinden fanları slient moduna aldığımda çok ama çok sessiz olurdu. Balance'a alınca hafif sesli olurdu. Extreme ise bayağı ses verirdi. Ama bir şeyi fark ettim temizleme yaptıktan sonra yine anakart uygulamasından sliente alınca veyahut da Extreme sesinde hiçbir değişiklik olmuyor. Slientta verdiği ses 20 ise Extreme'de 20 düzeyde ses veriyor. Ama uygulama üstünde slientte fanlar %20 ile Extreme'de fanlar %100 ile çalışıyor diye gösteriyor. Benim anlamadığım bunun sebebi ne hala bulamadım. Bilgisi olan biri varsa yardım ederse sevinirim. Bu arada anakartım MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi.
 
Bir dene bakalım olmazsa tekrar bakarız.

SYS 1'den 6 ya kadar bağlı olan fanların hepsi DC gösteriyordu hepsini pwn aldım. Uygulamada denediğimde hala aynı bir şey değişmedi. Slienttede aynı ses extrem dede. Ama uygulamda yine biri %20 de çalışıyor gösteriyor diğeri %100 olarka.

Yanlış kablolama yapmışsın. Eski düzeneğine geri döndürmen gerekiyor.

Eski düzenini de ben kafama göre yapmıştım bilgisayarın anakartını değiştirip sıvı soğutucu ekledim ve kabloları kafama göre yerleştirmiştim. O düzenekten aklımda kalan 3 kabloyu eski yerine taktım onarlı taktıktan sonra zaten geri fanları mecbur takılması gereken yerlere taktım SYS fanlara.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı