Kayra13
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: B550M Pro
İşlemci: Ryzen 5 4500
Ekran kartı: 3050 6gb
Ram: 8gb
Evde bir haftadır yoktum bilgisayar sorunsuz çalışıyordu. Bu sabah açtım ilk başta Fortnite oynadım sonra bir 20 dakika sonra PC kapandı. Görüntü gelmiyordu SYS fan LED'i yanıyordu PSU'yu kapattım ve tekrar PC'yi açtım.
Görüntü geliyor fakat bir süre sonra PC kendini yeniden başlatıyordu. Ben bu sorunu çözmek için araştırdım biraz PSU ile alakalı sorun diyordu ki olabilir PSU 400W FOEM marka çok iyi değil.
Yine diğer yöntemleri denedim RAM'leri çıkartıp taktım aynıydı. BIOS pilini çıkartıp 5 dakika bekledim. Taktım sonra DRAM ışığı yanıyor fakat BIOS'ta açık kalıyor çıkılmıyordu yine internette RAM'leri çıkartın slot değiştirin yazıyordu yaptım ama sonuç aynıydı.
BIOS pilini çıkartıp taktım RAM'i aynı şekilde belki ekran kartıdır dedim onu da denedim fakat sonuç değişmedi. DRAM LED'i yanıyor sadece ve BIOS'ta takılı kalıyor yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca sistem özelliklerim şu şekilde:
MSI B550M Pro.
MSI Ventus 2X RTX 3050 6 GB.
AMD Ryzen 5 4500.
8 GB Corsair RAM.
400W FOEM PSU (PSU'yu gün içinde değiştireceğim.)
Görüntü geliyor fakat bir süre sonra PC kendini yeniden başlatıyordu. Ben bu sorunu çözmek için araştırdım biraz PSU ile alakalı sorun diyordu ki olabilir PSU 400W FOEM marka çok iyi değil.
Yine diğer yöntemleri denedim RAM'leri çıkartıp taktım aynıydı. BIOS pilini çıkartıp 5 dakika bekledim. Taktım sonra DRAM ışığı yanıyor fakat BIOS'ta açık kalıyor çıkılmıyordu yine internette RAM'leri çıkartın slot değiştirin yazıyordu yaptım ama sonuç aynıydı.
BIOS pilini çıkartıp taktım RAM'i aynı şekilde belki ekran kartıdır dedim onu da denedim fakat sonuç değişmedi. DRAM LED'i yanıyor sadece ve BIOS'ta takılı kalıyor yardımcı olursanız sevinirim.
Ayrıca sistem özelliklerim şu şekilde:
MSI B550M Pro.
MSI Ventus 2X RTX 3050 6 GB.
AMD Ryzen 5 4500.
8 GB Corsair RAM.
400W FOEM PSU (PSU'yu gün içinde değiştireceğim.)
Son düzenleyen: Moderatör: