Çözüldü MSI B650 Tomahawk Wi-Fi sistemde boot ışığı yeşil yanıyor ve görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Watch1q

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben kasayı temizlemek için her şeyi söktüm tekrar taktım, sistemi açmak istediğimde CPU DRAM vs. yandi söndü ardından anakart boot ışığı yeşil yandi görüntü gelmedi.

Bağlantılar vs. doğru yaptım ama anlamadım, acaba ekran kartı kabloları tam mi takılmadı veya CPU soğutucu çok mu sıktım?

Sistem.
Ryzen 7800x3D
RTX5070
Anakart MSI B650 Tomahawk Wi-Fi

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Birçok nedeni olabilir hocam bunun. İzlediğim bir videoya ve araştırmalarıma göre önce bilgisayarı bir kapatın ve PSU'ya bağlı güç kablosunu çıkarın, ardından biraz bekledikten sonra BIOS pilini ve PSU'dan anakarta gelen büyük ve küçük güç kablolarını sökün. CPU ve GPU ışıkları sürekli yanmadığı için onları ellemeye gerek yok fakat BIOS pili ekran kartının altında kalıyorsa eğer çıkarmak zorunda kalabilirsiniz duruma göre. Bunları yaptıktan sonra bilgisayarı açma tuşuna birkaç kez basın ve en son 5-10 saniye basılı tutun ardından bırakın. 10-15 dk bu şekilde beklettikten sonra tekrar aynı işlemleri tersten olacak şekilde BIOS pilini takın, güç kablolarını takın ve PSU güç kablosunu takıp bilgisayarı bir açmayı deneyin. Düzeleceğini düşünüyorum (ekran kartının oturduğu slotu ve bağlanan kabloları, anakartın üzerine takılan PSU'dan gelen kabloların güzelce oturduğundan emin olun)
Birçok nedeni olabilir hocam bunun. İzlediğim bir videoya ve araştırmalarıma göre önce bilgisayarı bir kapatın ve PSU'ya bağlı güç kablosunu çıkarın, ardından biraz bekledikten sonra BIOS pilini ve PSU'dan anakarta gelen büyük ve küçük güç kablolarını sökün. CPU ve GPU ışıkları sürekli yanmadığı için onları ellemeye gerek yok fakat BIOS pili ekran kartının altında kalıyorsa eğer çıkarmak zorunda kalabilirsiniz duruma göre. Bunları yaptıktan sonra bilgisayarı açma tuşuna birkaç kez basın ve en son 5-10 saniye basılı tutun ardından bırakın. 10-15 dk bu şekilde beklettikten sonra tekrar aynı işlemleri tersten olacak şekilde BIOS pilini takın, güç kablolarını takın ve PSU güç kablosunu takıp bilgisayarı bir açmayı deneyin. Düzeleceğini düşünüyorum (ekran kartının oturduğu slotu ve bağlanan kabloları, anakartın üzerine takılan PSU'dan gelen kabloların güzelce oturduğundan emin olun)

Çözüm

Hocam cevabıniz için teşekkür ederim. Sorunu çözdüm GPU kablolarını tekrar söktüm düzgünce taktım açıldı bilgisayar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…