MSI B650 Tomahawk Wifi Anakart Uyku modundan geri açılmıyor

hakanamaratli

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair CMK32GX5M2B5600Z40 32GB (16x2) DDR5 5600Mhz CL40
Ekran kartı
MSI SUPRIMX 3080 Tİ 10GB
Anakart
MSI MAG B650 TOMAHAWK WİFİ AM5 DDR5
İşlemci
AMD RYZEN 5 7600 5.2GHZ
Selamlar.

Yaklaşık 9 ay önce toplamış olduğum, aşağıda sistem özelliklerini görebileceğiniz sistemde, uykudan uyanma ile ilgili bir sorun mevcut.

• Sistemin kapanıp açılması ile ilgili bir sorun yok. Fakat uykuya aldıktan sonra, kısa ya da uzun bir süre fark etmeksizin, uykudan uyandırmak istediğimde sistem cevap vermiyor.
  • Kasa üzerindeki tuşa bastığımda cıt sesi geliyor, yarım saniyeliğine de olsa anakartın ışıkları yanıp, fanlar dönme eğilimi gösteriyor fakat sonrasında güç bir anda kesiliyor.
  • Sistemi tekrar uyandırabilmek için kasa arkasından kabloyu çekerek ya da şalteri kapatarak bir süre sistemden elektriğin boşalmasını bekliyorum, sonrasında bastığımda hiçbir şey olmamış gibi açılıyor.
Konu ile ilgili internet üzerinde yapmış olduğum araştırmalarda bir çok kullanıcının benzer sorunlar yaşadığını, bir çoğunun da BIOS update ile bu sorunu giderdiğini gözlemledim.

BIOS sürümlerinden, en güncel 7D75v1O, en karalı ve bu sorunun olmadığı söylenen 7D75v17 ve 7D75v1B sürümlerini tekrar tekrar denedim fakat sorun aynı şekilde devam ediyor.

Bu süreçte çeşitli olaylar başıma geldi ve Windows bozulup, format atmam da gerekti... Şu an en güncel sürüm olan 7D75v1O yüklü.

Bu soruna dair bir çözüm önerisi olan, başına gelmiş kişiler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Sistem Özellikleri
Ram: Corsair CMK32GX5M2B5600Z40 32GB (16x2) DDR5 5600Mhz CL40
İşlemci: AMD RYZEN 5 7600 5.2GHZ
Anakart: MSI MAG B650 TOMAHAWK WİFİ AM5 DDR5
Ekran Kartı: MSI SUPRIMX 3080 Tİ 10GB
Güç Kaynağı: MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ GOLD

İşletim sistemi olarak Windows 10 yüklü, lisanslı. Depolama olarak 3 adet M2 SSD mevcut. Ana sistem diski 1 TB Samsung Evo, diğer diskler 2TB Kingston ve 512GB Samsung.

Selamlar.

Yaklaşık 9 ay önce toplamış olduğum, aşağıda sistem özelliklerini görebileceğiniz sistemde, uykudan uyanma ile ilgili bir sorun mevcut.

• Sistemin kapanıp açılması ile ilgili bir sorun yok. Fakat uykuya aldıktan sonra, kısa ya da uzun bir süre fark etmeksizin, uykudan uyandırmak istediğimde sistem cevap vermiyor.
  • Kasa üzerindeki tuşa bastığımda cıt sesi geliyor, yarım saniyeliğine de olsa anakartın ışıkları yanıp, fanlar dönme eğilimi gösteriyor fakat sonrasında güç bir anda kesiliyor.
  • Sistemi tekrar uyandırabilmek için kasa arkasından kabloyu çekerek ya da şalteri kapatarak bir süre sistemden elektriğin boşalmasını bekliyorum, sonrasında bastığımda hiçbir şey olmamış gibi açılıyor.
Konu ile ilgili internet üzerinde yapmış olduğum araştırmalarda birçok kullanıcının benzer sorunlar yaşadığını, birçoğunun da BIOS Update ile bu sorunu giderdiğini gözlemledim.

BIOS sürümlerinden, en güncel 7D75v1o, en karalı ve bu sorunun olmadığı söylenen 7D75v17 ve 7D75v1b sürümlerini tekrar tekrar denedim fakat sorun aynı şekilde devam ediyor.

Bu süreçte çeşitli olaylar başıma geldi ve Windows bozulup, format atmam da gerekti... Şu an en güncel sürüm olan 7D75v1o yüklü.

Bu soruna dair bir çözüm önerisi olan, başına gelmiş kişiler yardımcı olabilirse çok sevinirim.

sistem özellikleri
RAM: Corsair CMK32GX5M2B5600Z40 32 GB (16x2) DDR5 5600MHz CL40.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 5.2GHz
Anakart: MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi AM5 DDR5.
Ekran kartı: MSI suprımx 3080 Ti 10GB.
Güç kaynağı: MSI MAG A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold.

İşletim sistemi olarak Windows 10 yüklü, lisanslı. Depolama olarak 3 adet M.2 SSD mevcut. Ana sistem diski 1 TB Samsung EVO, diğer diskler 2TB Kingston ve 512 GB Samsung.

Niye uyku moduna ihtiyaç duyuyorsun acaba?
Normalde kasa PC'lerde uyku moduna laınca sadece ekran kapınır PC fanları ve ışıkları acik kalir.

Niye uyku moduna ihtiyaç duyuyorsun acaba?
Normalde kasa PC'lerde uyku moduna laınca sadece ekran kapınır PC fanları ve ışıkları acik kalir.
Kısa ya da uzun süreli bilgisayarın başından ayrıldığım süreçlerde, üzerinde çalıştığım dosyalarımın ve çalışmalarımın açık kalmasını fakat bilgisayarımın boş yere güç tüketmemesini istiyorum. Yani her kullanıcı gibi uyku fonksiyonunun temel amacını kullanmak istiyorum.

Uyku modunda sadece ekran kapandığı bilgisini de ilk defa sizden duyuyorum. Uyku modunda böyle çalışan bir bilgisayara sahip olmadım. Hepsinde sistem kapanıp, uyandırmaya hazır şekilde bekliyordu. Anlattığınız uyku döngüsünün doğasına aykırı gibi geldi.

Kısa ya da uzun süreli bilgisayarın başından ayrıldığım süreçlerde, üzerinde çalıştığım dosyalarımın ve çalışmalarımın açık kalmasını fakat bilgisayarımın boş yere güç tüketmemesini istiyorum. Yani her kullanıcı gibi uyku fonksiyonunun temel amacını kullanmak istiyorum.

Uyku modunda sadece ekran kapandığı bilgisini de ilk defa sizden duyuyorum. Uyku modunda böyle çalışan bir bilgisayara sahip olmadım. Hepsinde sistem kapanıp, uyandırmaya hazır şekilde bekliyordu. Anlattığınız uyku döngüsünün doğasına aykırı gibi geldi.

Kasalarda öyle oluyor, PC'nin RGB'leri sönmüyor fanları dönmeye devam ediyor ama ekran kapanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı