XT 214 için diyorsanız anakart üzerinde gelen işlemci soketinin yanındaki plastik stok soğutucu takma parçaları söküp soğutucu kutusundan çıkanları takıyorduk. Sizin aldığınız soğutucu farklı olabilir ama büyük ihtimalle yine sökmeniz gerekecek. Onun kurulumu ile ilgili videolar yok mu?Hocam selamlar, ben de bugün konu açacaktım fakat dün başka konuda birisine DM olmadığı için konu dışı bir şey sormuştum bugün bir baktım gereksiz mesajdan 24 saat ceza yemişim, mesaj yazma erişimim yoktu. Beğeni atabilme serbestti sadece, Şimdi çözüldü düğümüm
Ben geçen paylaşılan çift kule uygun fiyatlı bir soğutucu vardı onu aldım daha yeni, çok gerekli olmasa da ileriye yönelik olur en azından diye. İleride yeni nesil (R7 8000X? Gibi) orta seviye Xli işlemci alsam dahi yetecek bir şey olsun diye bunu düşünmüştüm. Aldığımın linki bu
Sizin kasanız da güzelmiş kompakt ve havadar bildiğim bir kasa, ben kasamı Dark maxima V20 almıştım. İncelemelerine ve kullaıcı yorumlarına baktım öneriliyordu öndeki büyük fanlarından dolayı tercih ettim. Sizinkine göre biraz daha fazla toz çeker tabii, toz filtresi içeride fanların gerisinde, sizinki gibi fan önünde değil. Fan önüne alırsam bu sefer yanlardan tozu direkt çeker sanki. Denemek lazım.
@roser137 hocam selam, benim anakart bugün geldi soğutucuyu monte etmek için ne yapmak lazım anakartta işlemci soketinin üstündeki ve altındaki siyah plastik parçayı sökmeli miyiz? Anakartın arka tarafından metal bir parça var o stok soğutucu için mi acaba?
XT 214 için diyorsanız anakart üzerinde gelen işlemci soketinin yanındaki plastik stok soğutucu takma parçaları söküp soğutucu kutusundan çıkanları takıyorduk. Sizin aldığınız soğutucu farklı olabilir ama büyük ihtimalle yine sökmeniz gerekecek. Onun kurulumu ile ilgili videolar yok mu?
Şu videoya baktınız mı?
AM5'te hiçbir anakartta arka plaka çıkmıyor diye biliyorum.Ona baktım bir tek hocam ama çok uzaktan çekim yapmış adam ve anakartın arkasından bir bir şey sökmemiş. Acaba sıvı soğutucularda mı arkadan ayrı aparat takılıyor?
AM5'te arka plaka çıkmıyor evet. Soğutucular da ona göre yapılıyor.
XT 214 için de sökmedim arkaplakayı. Montajı sizin soğutucu gibiydi. Sadece ayak koyup macun sürüp montaj yapılıyordu.
Poşetlerin üzerinde AM5 diye yazmıyor mu? Çoğu soğutucuda parçalar işlemci modeline ayrılıyor poşetlerin üzerinde yazıyor.Ben de kırmızı vidalı parçalar ile deneyeyim bari videodaki adam öyle yapıyordu