MSI Bravo 15 AMD sürücüsünü güncellerken siyah ekranda kalıyor

Tolga15

Decapat
Katılım
11 Eylül 2019
Mesajlar
38
Merhaba arkadaşlar, MSI Bravo 15 satın aldım, laptop geldi Radeon programını indirdim, kurdu. Daha sonra ekran kartını yeni versiyona güncelleme geldi, programdan güncellerken kurulum sırasında hep olan ekran kartının bağlantısının kopup tekrar bağlandığı yerde bağlantı koptu ama kart tekrar bağlanmadı ve siyah ekranda kaldı bilgisayar. Arka planda bilgisayar hala çalışmaya devam ediyor, gelen bildirimleri falan duyuyorum, Discord'dan birisiyle konuşurken yaptım, konuşmaya bile devam edebildik ama ekran asla gelmedi. Bilgisayarı yeniden açmak zorunda kaldım. Daha sonra ekranın Hertz'ini değiştirmeye çalıştım, yine aynı şekilde ekran kapandı ama bilgisayar arka planda çalışmaya devam etti. Daha cihaz sıfır, alalı 2-3 gün oluyor. Çözümü nedir? Yanlış yaptığım bir şey mi var? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile tertemiz bir kurulum öneririm.

 
Merhabalar bu problemi şu şekilde çözmüş bulunmaktayım gerçekten çok uğraştım.
1. 20.10.23.01 ekran kartı driver sürümünü MSI bravo 15 kendi MSI sitesinden indirerek ekran kartını güncellediğimde bu problem kalktı. Diğer en güncel son 3 driver AMD sitesinden kurduğumda problem yaşadım ki kullanamıyorsunuz. Ayrıca önemli not: İlk olarak problemli en son güncel driver kurun AMD software programı bilgisayarınızda bulunsun ki bu MSI sitesinden indirdiğiniz laptopun driverini kurduğunuzda bilgisayarınızda bulunsun yoksa yanında gelmiyor.
2.MSI Dragon Center uygulaması açık olduğunda oyunda herhangi bir çözünürlüğe geçiş yaptığımda yine siyah ekranda donma problemi yaşanıyor bu yüzden de MSI Dragon Center uygulamasını kapatmanız gerekiyor oyunu oynamadan önce oyun modunu seçmeniz iyi olur fanları etkinleştirmek veya extereme performansa almak için.
3.AMD Ryzen 7 4800h işlemcisini kullanıyorum son driveri AMD sitesinden kurduğumda yine siyah ekran almaktayım. Bu yüzden ellemedim ve güncellememek en iyisi.
4.AMD chipset güncellememde de hata alıyorum yüklüyemiyorum. Herhangi bir çözüm bulamadım.
5. dipnot olarak da şunu söylemek isterim eğer BIOS güncellenirse veya herhangi bir Dual Boot yapacaksanız BIOS modundan UEFI and cms seçmeniz gerekli yoksa olmuyor.
6.gerçekten bu kadar çok problemi yaşamış bulunmaktayım ki MSI ve AMD'den soğudum cidden.
Herkese bol sabırlar diliyorum.
 
Artı -1 Eksi
MSI Bravo Ryzen 7 5500M 209xtr FreeDOS aldım. Temiz Windows 10 kurulum yaptım. Driverları MSI sitesinden indirdim. Wi-Fi driver da sonu yaşıyorum. Ne yaptıysam Wi-Fi driverı tanıtamatım. Wi-Fi açma kapama kısa yolu hangisi? Genel manada driverlar tanınmıyor. Var mı çaresi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı