MSI Bravo 15 vs ASUS ROG G513IH

MSI oyunlarda kaç FPS daha verir?

Oyundan oyuna fark ediyor. Bazı oyunlar NVIDIA bazı oyunlar AMD kartlarında daha iyi çalışıyor. Ama genel olarak 5500M daha yüksek FPS verecektir. Fakat çok fark olacağını düşünmüyorum. Bu iki bilgisayar arasından ekran kartına değil de malzeme kalitesi, soğutma gibi ikinci planda kalan şeyleri karşılaştırmanızı öneririm.
 
Fusion 360, AutoCAD, Arduino, Scratch, Python gibi uygulamalarda hangisinde daha fazla performans alırım? @Radeon RX 5500M @egeoz316

Cad programları için NVIDIA avantajlıdır, AMD'de yazılımsal sorunlar yaşanabilir. Geri kalan uygulamalarda ise denk performans alırsınız. Oyunlarda ise Radeon %10 fark atar.
 
Sanırım ROG alacağım. Herkese teşekkürler. :) @egeoz316 hocam birde sizde ROG varmış. Boşta ve yükte sıcaklık değerlerini atar mısınız?
Hocam şuan biraz meşgulüm size sözlü olarak değerleri söyleyebilirim. Benim sahip olduğum model i7-10750H ve Rtx 2070 Super konfigürasyonlu, bilgisayar gündelik işlerde 40-50 derece arasında çalışıyor, ayrıca fanları kapatma seçeneği olduğu için çok sessiz çalışıyor. Oyunlarda ise sıvı metal ve bakır borular sayesinde çok başarılı bir soğutma sağlıyor. i7-10750H gibi çok ısınan bir işlemciyi bile 90 derecenin üzerine çıkarmıyor. Oyunlarda 90 derecenin üzerine hiç çıkmadım ve hiç performans kaybı yaşamadım. Ets 2 oynarken işlemci 85 dereceyi, ekran kartı ise 80 dereceyi geçmşyor. Forza Horizon 4 Ekstrem ayarlarda işlemci 90 dereceyi, ekran kartı ise 80 dereceyi geçmiyor ve herhangi bir performans kaybı yaşatmıyor. İkimizin laptopları farklı konfigürasyonlara sahip olduğu için sıcaklık değerleri farklılık gösterebilir fakat sizin alacağınız laptopta Ryzen 7 bulunduğu için daha serin çalışacaktır. Rekabetçi oyun değerleri hakkında bir bilgim yok çünkü rekabetçi oyunları hiç sevmediğim için hiç oynamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı