Yanıtınız için teşekkürler, dediklerinizi denemiştim sorun masada değil. Hem zeminde hem de masada kullandım sorun devam ediyor. Ayrıca ses oluştuğunda kasayı hareket ettirdim ama sorun yine devam ediyor.
Yanıtınız için teşekkürler, CPU fan BIOS içerisindeyken 940RPM'de dönüyor. Fan hızı profilini incelediğimde de fan hızının, işlemci sıcaklığı 70 dereceye geldiğinde %100 olduğunu görüyorum. İşlemci sıcaklığımı 70 dereceye çıkaran herhangi bir uygulama olmadı henüz.
güncelleme: arkadaşlar sesin pompadan geldiğini düşünmüştüm ama yanılmışım. Ses tam olarak radyatör fanlarının olduğu taraftan geliyor. Fanların sorun oluşundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ama bileşenlerin kasa içi oryantasyonu, zorunlu haller gereği, iyi değil maalesef.
Şöyle izah edeyim, belki aynı kasa içi tertibatına sahip arkadaşlar vardır yol gösterirler.
Öncelikle sıvı soğutma radyatörünü kasanın üst kısmına takmak istiyordum ama kullandığım RAM'lerin yüksekliği buna izin vermiyordu. Low profile bir RAM alıp, soğutmayı üste takmam gerek. Çünkü radyatörü öne taktığımda ekran kartı ile radyatör fanları arasında çok çok az bir mesafe kalıyor, ucu ucuna denk geliyor diyebilirim. Radyatör fanları havayı dışarı atmaya çalışırken, ekran kartı ile arasında kalan dar mesafede hava sıkışarak, belli bir rezonans değerine ulaşıyor, bu da titreşim ve uğultu sesini çıkarıyor olabilir. Sonuç olarak bileşenlerin düzgün çalışmama gibi bir durumu yok gibi geliyor bana. Çözüm önerilerine açığım.