MSI Cyborg 15 vs MSI Katana 17

Bütçe
37000

Ömerp2

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba elimde Monster marka laptopum var, elimden çıkarıp yerine yeni bir cihaz alacağım. Bugün bir mağazada indirimde 2 yan yana adet MSI marka laptop buldum ve beğendim.

Biri MSI Cyborg A15 modeli.
İşlemci: i7-13620h
GPU: 4060.
RAM: (2x8) 16 GB 5200 MHz RAM.
SSD: 512gn.
Boyut:15.6inch 144Hz.
Fiyat:34.600

Diğeri MSI Katana17 modeli.
İşlemci: i5-12450H
RAM: (2x8)16 GB 4800MHz.
Boyut:17.3inch 144Hz.
SSD: 512 GB.
Fiyat:33.700

İnternetteki araştırmamdan anladığım kadarıyla Cyborg olanlar en alt segment ve ekran kartları 45W olan modeller, katanaysa MSI markasının bir üst segment ürünlerinin kodu üstündeki kartta 105W.

Ben Katana olan modeli tercih edip alacaktım ama satıcı üstündeki işlemcinin biraz eski olduğunu daha iyi bir CPU'ya yönelmem gerektiğini söyledi.

Tamamen hikaye odaklı oyunlar oynamak için alıyorum, önüme de tekrar cihaz yenilemek için 4sene koyuyorum. Siz bu süre içinde ne tercih ederdiniz. CPU'ların oyunlardaki FPS'i ne kadar etkileyebileceğini kestirebilecek kadar teknolojiyle yakından ilgilenmiyorum. Farklı bir cihaz için de görüşünüz varsa beklerim, bütçem maksimum 37.000TL.

Not: Masaüstü için yerim müsait değil.

Merhaba elimde Monster marka laptopum var, elimden çıkarıp yerine yeni bir cihaz alacağım. Bugün bir mağazada indirimde 2 yan yana adet MSI marka laptop buldum ve beğendim.

Biri MSI Cyborg A15 modeli.
İşlemci: i7-13620h
RAM:(2x8) 16 GB 5200 MHz RAM.
SSD: 512gn.
Boyut:15.6inch 144Hz.
Fiyat:34.600

Diğeri MSI Katana17 modeli.
İşlemci: i5-12450H
RAM:(2x8)16 GB 4800MHz.
Boyut:17.3inch 144Hz.
SSD: 512 GB.
Fiyat:33.700

İnternetteki araştırmamdan anladığım kadarıyla Cyborg olanlar en alt segment ve ekran kartları 45W olan modeller, katanaysa MSI markasının bir üst segment ürünlerinin kodu üstündeki kartta 105W.

Ben Katana olan modeli tercih edip alacaktım ama satıcı üstündeki işlemcinin biraz eski olduğunu daha iyi bir CPU'ya yönelmem gerektiğini söyledi.

Tamamen hikaye odaklı oyunlar oynamak için alıyorum, önüme de tekrar cihaz yenilemek için 4sene koyuyorum. Siz bu süre içinde ne tercih ederdiniz. CPU'ların oyunlardaki FPS'i ne kadar etkileyebileceğini kestirebilecek kadar teknolojiyle yakından ilgilenmiyorum. Farklı bir cihaz için de görüşünüz varsa beklerim, bütçem maksimum 37.000TL.

Not: Masaüstü için yerim müsait değil.
Hocam RAM'lerin yanına üzgün surat koymuşsunuz, herhalde 32 GB istiyorsunuz.

Hocam RAM'lerin yanına üzgün surat koymuşsunuz, herhalde 32 GB istiyorsunuz.
Tamamen yanlışlık . Emojiye dönüşeceğini hayal etmemiştim 😃. 16yeterli

Tamamen yanlışlık . Emojiye dönüşeceğini hayal etmemiştim 😃. 16 yeterli
Tamam hocam anladım. Attıklarınızdan Cyborg hiç alınmaz zaten, tek fanlı ve ekran kartı 45W. Katana eğer 17 inç ekran istemiyorsanız alınmaz. Eğer RAM ve ekrana önem veriyorsanız ilk attığımı, işlemci ve soğutmaya önem veriyorsanız bunu alın.
Edit: Hocam bütçenizi şimdi gördüm, eğer pilde uzun gitmesini, iyi bir panel ve iyi bir soğutma istiyorsanız şuna bakabilirsiniz.

Tamam hocam anladım. Attıklarınızdan Cyborg hiç alınmaz zaten, tek fanlı ve ekran kartı 45W. Katana eğer 17 inç ekran istemiyorsanız alınmaz. Eğer RAM ve ekrana önem veriyorsanız ilk attığımı, işlemci ve soğutmaya önem veriyorsanız bunu alın.
Teşekkür ederim . Önemli olan gördüğüm ve oyun oynarken alacağım performans. Farklı bir işlem ya da iş için kullanmayacağım . Attığınız acerin teknik özellikleri fiyatına göre çok iyi . Ancak daha önce markayı kafama takmadan monster almıştım ve üründen memnun kalmadım . Ekranı, klavyesi vs çok tırt geldi . Sizce acer sorun yaşatır mı ?

Teşekkür ederim. Önemli olan gördüğüm ve oyun oynarken alacağım performans. Farklı bir işlem ya da iş için kullanmayacağım. Attığınız Acer'in teknik özellikleri fiyatına göre çok iyi. Ancak daha önce markayı kafama takmadan Monster almıştım ve üründen memnun kalmadım. Ekranı, klavyesi vs çok tırt geldi. Sizce Acer sorun yaşatır mı?

Acer F/P olarak da soğutma olarak da iyi diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı