ExecutioneR_
Kilopat
- Makaleler
- 1
Aynı fiyatta bir de bu var:
ACER Nitro VG240Y M3 23.8" 180Hz 1ms HDMI DP FreeSync Premium HDR10 FHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA
ACER Nitro VG240Y M3 23.8" 180Hz 1ms HDMI DP FreeSync Premium HDR10 FHD IPS Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile UM.QV0EE.304 ITOPYA'dawww.itopya.com
Hangisinin tercih edilebilir olduğu konusu cidden kafa karıştırıcı, monitör uzmanı biri aydınlatsa çok iyi olur.
İlk defa bu kadar kırmızı değer görüyorum. Karşılaştırılacak bir monitör olmadığı için 2.el olarak aile fertime alırken fazla sorun etmemiştim. Kontrast konusunda TN ve PMVA panel ile karşılaştırma imkanım vardı sadece.Şansa Acer'ın incelemesine denk geldim. Giriş seviye panel + berbat bir OverDrive ayarlaması var. Parlaklığı 200 nit çıkıyor berbat ötesi. OLED panellerden bile düşük çıkmayı başarmış.
Geçişlerdeki hızı berbat ve overshoot sorunlu bir monitör. Stok ayarlarda bile yavaş ve overshoot sorunu var. OverDrive ayarı bile bulunmuyor galiba Acer'da çünkü test etmemişler. Renk gamutu da yüksek değil ama, berbatta değil. İş görür düzeyde. Yine de 2 tane çok büyük eksisi var. Kontrastı ölçmemişler muhtemelen 800:1-850:1 civarıdır ki berbat değerler bu da. Kesinlikle önermiyorum dediğim monitörler arasına girdi artık.
Eki Görüntüle 2473706
Hiç mi uğraşmadınız bune be kardeşim her alanda berbat bir iş çıkarmış.
Düzenleme: Başka bir incelemede 670:1 kontrast ve 270CD parlaklık çıkmış. Kontrast berbat ötesi. Çöp kategorisine girdi.
İlk defa bu kadar kırmızı değer görüyorum. Karşılaştırılacak bir monitör olmadığı için 2.el olarak aile fertime alırken fazla sorun etmemiştim. Kontrast konusunda TN ve pmva panel ile karşılaştırma imkanım vardı sadece.
İyi tarafından bakılırsa aynı saçma monitörü almadım, önermemeye dikkat ederim.
Ayrıca hocam, bu kaynaklara nereden ulaşıyorsunuz? Yabancı olarak sayfalar gezsem bile en bilindik modeller için bile bu tarz testler hiç görmüyorum. Her zaman üst düzey monitörler var.
Sitelerin hepsi ise reklam dolu.
UFO Test sırasında Overshoot gördüğümü hatırlamıyorum pek. Fabrika çıkışı tüm ürünlerde farklı durum olabiliyor doğrusu, şansa yani.Bu kadarını beklemiyordum. Stok ayarlarda bile overshoot yapması ayrı bir çöplük.
Fotoğrafta nasıl görüneceğini tahmin edebiliyorum hocam ama şahsen gördüğüm kadarıyla: Kamera ile insan gözü arasında bu kontrast'ı seçme durumu konusunda uçurum var.Kontrast'ın siyahlardaki etkisini resimle göstereyim.
Soldaki 800:1 kontrast sunarken sağdaki 1200:1 kontrast oranı sunuyor. Bu monitör 670:1 çıkıyor bu daha da kötü. Alttaki iki monitörde IPS bu arada.
Eki Görüntüle 2473723
VG240Y içinde, G244F içinde bir içeriklerini bulamadım düzgün. Anasayfam komple sponsorlular ile doluyor.Rtings, monitors unboxed, gtıd, totallydubbedhd vb teknoloji kanallarına bakıyorum.
UFO test sırasında overshoot gördüğümü hatırlamıyorum pek. Fabrika çıkışı tüm ürünlerde farklı durum olabiliyor doğrusu, şansa yani.
Fotoğrafta nasıl görüneceğini tahmin edebiliyorum hocam ama şahsen gördüğüm kadarıyla: Kamera ile insan gözü arasında bu Kontrast'ı seçme durumu konusunda uçurum var.
Kendi TN panelimde siyahlar sadece berbat bir siyahken, kamera ile direk beyaz çekiyor.
670:1 kesinlikle tölere edilemez bir değer rakam olarak ama hiç IPS kullanmamış biri için sırıtmıyordu. Pmva'ya göre farkı barizdi, o an aklıma takılmıştı.
Bir de başka forumda gördüğüm kadarıyla 4 cof bir monitör, diğer hocamın "4 ayda bozuluyor." iddiasını destekliyor bir bakıma sanırım.
VG240y içinde, G244F içinde bir içeriklerini bulamadım düzgün. Anasayfam komple sponsorlular ile doluyor.
Hak veriyorum hocam, çoğunlukla satın alma konusunda pimpirikli bir insanım zaten. Sadece işler bütçe yokken dahada zor oluyor, yüksek fiyatlarda hep bir iddialı model oluyor zaten.Overshoot sorunu ve tepki süresi monitörden monitöre göre değişmez. Aynı marka/model monitörde hep aynıdır. Normal kullanımda fark etmemişsinizdir. Zaten gözünüz ölçüm cihazı olmadığı için normal. Yine de sorunsuz modeller varken neden kötü modellerle yetinelim değil mi? Samsung G3 VA kullanıyorum her şey çok iyi diyen bile gördüm. Fiyat performans kralı falan diyordu hatta. Yani insan gözü o kadar seçici değil. G244F e2'yi övende gördüm. Yeterli bilgi birikim ve deneyim olmadıktan sonra insan gözüyle anlamanız pek mümkün değil. İlla yüzüne bakılmayacak düzeyde kötü olmasına gerek yok. Zaten çoğu markanın monitörü o derece kötü değil. Mesele %10 bile olsa daha iyisini almak. 2025 yılı için gerçekten berbat bir monitör. Kendim qd OLED kullanıyorum testlerde 210CD çıkıyor anca kurtarıyor beni. Oda sırf OLED olduğu için düşük parlaklığa sahip. Panel ile alakalı bir sorun bu. LCD panellerde parlaklık sorunu yok. 200CD IPS için absürt berbat bir değer. Yoksa karanlık bir ortamda idare edebilir.
Kontrastta keza yine aynı. IPS panellerde 1000:1 civarı ortalamadır ve bu monitör neredeyse yarısını veriyor. Güncel modeller 1200:1 civarını görürken hatta bazı modeller 1500:1 kontrast oranı sunabilirken 670:1 absürt düşük.
G244F'nin değil de G244F e2'nin incelemesini gördüm. Oda aynı tas aynı hamam giriş seviye panel ve iyi değil. E2 olanlar MSI tarafında yeni seri ve daha iyi olduğunun göstergesidir. E2'ler bir önceki versiyona göre ufak veya büyük iyileştirmeler içerir.
Hak veriyorum hocam, çoğunlukla satın alma konusunda pimpirikli bir insanım zaten. Sadece işler bütçe yokken dahada zor oluyor, yüksek fiyatlarda hep bir iddialı model oluyor zaten.
240GB SATA SSD konularında cımbızla ayıklıyordum modelleri.
Bu modeli kesinlikle önermiyeceğim, bundan emin olabilirsiniz. G244F E2 içinde yapacak birşey yok, ne kadar para okadar köfte.
Sağolun hocama ama ne bütçe, ne de 2K için uygun GPU var bende. O tarz bütçeyi GPU için saklıyorum.Hocam ben G244F'i iade ettim yerine DELL G2724D aldım. Dell G2724D 27 inç 165Hz 1ms 2K QHD Adaptive Sync Fast IPS Pivot Gaming Monitör 6000'e geldi. 2 bin farka hem 2K,Hem Pivot, ayrıca daha zengin renklere sahip tahminimce ve asansörlü sizde bi değerlendirin.
Hocam alıp,FUHD kullanılamaz mı?Sağolun hocama ama ne bütçe, ne de 2K için uygun GPU var bende. O tarz bütçeyi GPU için saklıyorum.