MSI G31M3-L V2 anakartlı PC açılmıyor

Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisliği
Msi 7529 anakart'lı bir bilgisayar bulunuyor şuan elimde (halamın bilgisayarı). En son bozulmuştu ve bilgisayarcıya götürdüklerinde adam 600 lira isteyince birde ben bakmayı istedim. Bilgisayarı bağladım ve çalıştırdığımda power çalıştı, fan çalıştı, harddisk'in devreye girdiğini de gördüm ancak bios yazıları bile ortalıkta yok. Tuşa bastığım zaman simsiyah kalıyor öylece ve internet'te araştırma yaptığım zaman anakart yanmış olduğuna dair sonuçlara ulaşıyorum. Bu bilgi doğru bir bilgi mi? Eğer doğru ise işlemci zarar görmüş müdür? İşlemci intel quad core q8400 2.66ghz 4 çekirdek (lga 775). Eğer işlemci yanmadıysa ram ve işlemciyi söküp kendi bilgisayarıma takma niyetindeyim. Yardımcı olursanız sevinirim.

600 TL... Biz bunlara bakkal diyoruz ama bu arkadaş işi büyütüp tefeciliğe soyunmuş. 600 TL'ye yeni sistem toplanır. Adam sizi bariz kazıklamaya çalışmış. Uzak durun!

Şimdi sırayla gidelim. Başlığa anakartınızın kodundan modelini öğrenip yazdım. Çok eski bir anakart ve bozulmuş olabilir. Ama önce ekran kartı ile başlamak gerek.

Bu anakartın arkasında bir VGA çıkışı var. Eğer sistemde harici ekran kartı varsa sökün ve VGA kablosunu anakarta bağlayın. Eğer sistem açılırsa demek ki sorun harici ekran kartının yanmasında imiş. 50 TL'ye ikinci el bir kart alın ve sorun çözüldü...
Eğer zaten kablo anakarta bağlı ise sorun RAM'lerde ya da anakartta olabilir. RAM modüllerini söküp takın, varsa başka RAM takın. Başka RAM takınca açlışıyorsa RAM'ler bozulmuş. 50 TL'ye ikinci el bir RAM alarak sorunu çözebilirsiniz.
RAM'ler sorun yoksa anakart bozulmuş demektir. Sıfır G41 anakart 200 TL: VATAN COMPUTER - MSI - G41M-P33 Combo Intel G41 DDR2 / DDR3 VGA Anakart - Anakart

Yani en iyi ihtimalle bakkal sizi tam 400 TL kazıklamaya çalışıyormuş. Anakart bozulsa bile %99.9 işlemci bozulmaz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı