MSI G41M-P26 ve Xeon X5460 ekran kartı önerisi

• Konuyu başlatan Nayeon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 2.593

Nayeon

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Backend Developer
Sistemim;
  • Şu anki işlemci: Intel Core 2 Quad Q8200 işlemci
  • 8 GB (4x2) DDR3 1066MHz RAM
  • Şu anki E.K.: Sapphire AMD R7 240 2GB 128 bit
  • 350W PSU
  • MSI G41M-P26 Anakart
İşlemci yerine Aliexpress'ten modlu Xeon X5460 sipariş ettim.

Arkadaşlar sizden istediğim bu sisteme göre işlemcinin darboğaz yapmayacağı bir ekran kartı önermeniz. Aklımda GTX1050 var ama ayrıca güç girişi var mı? PSU yeterli olur mu gibi sorularım var yardımcı olursanız sevinirim.

GTX1050 için 300W PSU öneriliyor.
AMD tarafında RX460 veya RX570 Nvidia tarafında GTX960 veya GTX1050 iyi olur bu sisteme.
Teşekkür ederim. Peki anakart bir sıkıntı çıkarır mı ? Eski anakartıma r7 240 almıştım, yongaseti sorunu olmuştu. O yüzden emin olmak istiyorum :).

Ekran kartında sıkıntı çıkarmaz da max 4GB RAM destekliyor anakart. Nasıl 8GB kullanıyorsunuz?
Ayrıca 2 tane RAM slotu bulunuyor nasıl 4 tane 2GB lik RAM taktınız aklıma bunlar takıldı.
İşlemciye gelirsek işlemciye ufak bir işlem yapıp anakartın BIOS'unu modlaman lazım. Uğraştırıyor.

Ekran kartında sıkıntı çıkarmaz da max 4GB RAM destekliyor anakart. Nasıl 8GB kullanıyorsunuz?
Ayrıca 2 tane RAM slotu bulunuyor nasıl 4 tane 2GB lik RAM taktınız aklıma bunlar takıldı.
İşlemciye gelirsek işlemciye ufak bir işlem yapıp anakartın BIOS'unu modlaman lazım. Uğraştırıyor.
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Konuya yanlış yazmışım 4x2 değil 2x4 olacakı. MSI sitesinde tek slot için max 4GB yazıyor. Şuan 8192mb ram ile çalışıyor.
İşlemci üzerinde mod yapılmış geliyor, ek bir işlem gerekir mi ? BIOS ta ne gibi bir değişiklik yapmam gerekiyor ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı