MSI Gaming X RX 5700 XT Sıcaklık Değerleri Normal mi?

Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır MSI Gaming X RX 5700 XT model ekran kartını yoğun şekilde kullanıyorum. Öncelikle belirtmem gerekir ki performans olarak çok memnunum ve her ne kadar ön yargılı almış olsam da her zaman son güncellemelerini ilk gün yapmama rağmen hiçbir yazılımsal sorun yaşamadım. Ama bu sıralar kafam biraz sıcaklık değerlerine takıldı. Kartın %99 kullanıldığı durumlarda sıcaklık 78-80 dereceleri buluyor. Bu sırada fanlar 1650-1700 RPM arasında çalışıyor. Kasanın yan kapağını açtığımda ise bu değer 68-74 derece arasında seyrediyor. Boşta ise 27 ile 35 derece arasında seyrediyor durum. GPU 2 Temperatuve ise yük altında 90 derece üzerinde. (GPU 2 Temparatuve neyi ifade ediyor bilmiyorum. ) Ancak bu değerler sizce normal mi?
  • AMD R5 3600.
  • MSI B450 GAMING Plus Max.
  • MSI Gaming X RX 5700 XT.
  • Corsair Lengeance 8x2 3200MHz RAM.
  • Corsair Delta Spec Kasa(3 fan içeri hava alıyor, 1 fan tahliye ediyor. )
  • Corsair VS650 650W 80+ PSU
  • Samsung 860 Evo SSD.
  • 1TB WD HDD.

Rtx 2070 i kullanmayı neden bıraktınız?
Rx5700xt tavsiye edermisin?
Benim sistemimde stutter sorunu vardı, her şeyi yaptım parça değistirdim, servise verdim vs. çözüm bulamadım. En son ekran kartını servise verdim ona da ücret iadesi verdiler. Şansımı bir kez de AMD tarafında denemek istedim. RX 5700 XT'yi tavsiye ederim, ben bir sorun yaşamadım. RTX 2070'de güzel kart. Yeni sistem topluyor olsam ve ikisi arasında kaldam 2070'i seçerdim sanırım. 5700 XT'den memnun olmadığımdan değil sadece RTX teknolojisi hoşuma gittiğinden dolayı.

Bi bitmediniz....
Intel bitti hedef NVIDIA
Biz az kaldık evet. Sizin gibi kahvehane kültürleri çoğalmasına müshade edemeyiz. Athlon çekirdeklerini bilmesek zamanında, sizin gibi safilere inanıp sistem toplayacağız. Amd Athlon diğer ileri gelen modellerde yüksek Bant genişliklerini hedefliyordu ve bunu sağlamak için tam iletken maddeleri kullanmaya yöneldi. Mesela bakırı çok kullandı ve aşırı ısınmalara yol açtı. BAzı model ve seriler bu neden ile fiyasko oldu. Hala kullanıyordur. Fakat bu iletkenlik ve yüksek hız arasındaki dengeyi kurmak uzun zamanlarını aldı ve bu arada AM4 standardını da korumayı amaçladılar. Sen en iyisi iletken ve yarı iletken maddeler dersinden başla. Sonra AMD konusuna gelirsin. Senin için bir kaç sınıf üstte bir konu.

Son düzenleme:
Öyle olduğunu biliyordum bu yüzden kasanın boş yerlerine(havalandırma kısmına)doğru şekilli fanlar taktım.Sorun yoktu ama serin oldu.

Aynen, sanmıyorum ama bazı arkadaşlar fanı yanlış dahi montajlayabiliyor Örneğin dışarı hava atması gereken egzoz fanı içeri hava üfleyebiliyor, önlerde içeri üfleyince kasa pazar yerine dönüyor. Bu tip şeylere de dikkat etmek lazım. Youtube'da ideal kasa fan kurulumuyla ilgili videolar var. Tabi kasanın önü mesh olursa cidden fark ediyor.

Örneğin benim kullandığım Airhawk Duo'da anakart Mosfet ve VRM sıcaklığım 32 dereceyi geçmiyor, işlemci oyunda 69 dereceyi geçmiyor(3700X'in Wraith Prism fanını kullanıyorum), SSD 30-31 derecelerde. Hava akışı kendini anlatıyor sanırım, arkada 1 tane 120mm egzoz fanı, önde 2 tane 200mm büyük fan var. Ön taraf full mesh.

Amd tarafındaki driver sorunları çözüldü mü? Yada artık stabil mi?
.
Athlonu istesem örnek vermez anlayan birisi. Sağolun...

3 fan içeri hava alıyor, 1 fan tahliye ediyor.

Sicak havanin mümkün oldukca seri bir sekilde disariya tahliye edilmesi önemli. 1 tahliye fani bana göre yetersiz. Fazla bir sey fark edecegini sanmiyorum ama, genel anlamda bu secim dengesiz olmus.

Degerlere gelecek olursak fazla dert edilecek bir durum yok. MSI 2080 Ti Gaming X Trio gibi bir kart bile 84 dereceyi görebiliyor. Maksimum derece 89, sonra Thermal Throttling devreye giriyor. Kisacasi ha yük altinda kapagi acinca 74 derece olmus, ha kapagi kapaliyken 80 derece olmus. Hicbir zarari yok.

Oynadigin oyuna, ayarlara ve ekran kartinin güc tüketimine göre bu degerler ortalama 85 dereceye kadar cikabilir.

.

Athlonu istesem örnek vermez anlayan birisi. Sağolun...
Sen o dönemlerde yaşamadığın için hiç bir fikir yürütemezsin okumazsınız da. Athlon zaten bu AMD olayının başladığı ve üstüne inşaa edilen çekirdek mimari. Pentium cephesinde Pentium II ve Celeron Slot işlemciler vardı. Tabi siz bu gün görseniz Atari kasedi sanırdınız.

Üstad tanımadığınz insanlar hakkında bu kadar rahat konuşmasan diyorum. Profil arkaplanına da profilime de bakmamışsın belli ki. Yaş önemli ve ilginizi çekerse orada da yazıyor. Koçtaş IT bölümündeyim İstanbul'daysanız gelin çayınızı kahvenizi söylerim.
Moderatör de bana bir ulaşırsa iyi olur Hangi uygunsuz yazımdan dolayı ceza ladım merak ettim.
mustafadogan.benli@koctas.com.tr

Evet tahliye fanı bana da yetersiz geliyor ama kasayı aldığımda stok halde böyleydi. İlk zamanlarda Nvidia kart kullandığım için sıcaklık sorunu yaşamadığımdan fan takviyesi düşünmemiştim. Technopat'ta benzer bir sistem toplanmıştı ve o sistemin sıcaklık değerleri çok iyiydi. Hatta bu kartı alırken de biraz o sistemi göz önünde bulundurmustum. Neredeyse kart Technopat'ta toplanan sistemde 70 derece üzerine çıkmıyor. Bu nedenle acaba benim kartımda bir sorun mu var diye merak ettim.

Buraya bir bak derim. MSI RX 5700 XT ısınma ve 0 RPM çözümü - Technopat Sosyal

Aynı sorun bende de mevcut RDR2 Ultra ayarlarda 1080P'de oynuyorum. Kasa kapağı kapalıyken maksimum 80 derece açıkken maksimum 72 derece görüyor bende çözüm olarak kasa kapağı açık kullanıyorum kasam Corsair 270R üzerinde 1 adet fan var önünde radyatör arkada egzoz fan var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…