MSI GE60 0NC'de kasma sorunu yaşıyorum

yunusekmekci

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

2 yıldır kullandığım MSI GE60 dizüstü bilgisayarımda oyun oynarken kasma sorunu yaşamaya başladım. Oyuna girdiğim ilk dakikalarda hiçbir sorun yyaşamıyorum ve en yüksek ayarlarda oynamaya başlıyorum ama birkaç dakika sonra aşırı derecede kasma oluyor.

Format attım, driver'ları güncelledim, ekran kartı ayarlarını yüksek performansa getirdim ama bir türlü sorun çözülmedi.

Oyunla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, denediğim oyunları daha önce sorunsuz oynamıştım. (Fifa 14, NBA2K14 vb.)

Sizce sorunun kaynağı ne olabilir?

Bende ısınmadan şüpheleniyorum açıkçası ama tam nedenini bulamadım. 2 yıldır hiç temizlik yapmadım. Tozlardan dolayı olabilir mi? veya fan bozulmuş olabilir mi?
Muhtemel sorunu bulmuşunuz. Garantisi bittiyse ve kendiniz yapabilecekseniz işlemci fanını ve peteklerini temizleyip, fanı cihaz yağıyla yağlayıp işlemci ve grafik yongası üzerine termal macun sürerseniz sorun büyük ihtimalle düzelir. Ayrıca biraz pahalı da olsa Zalman NC-3500 notebook soğutucusunu tavsiye ederim. Hem soğutma olarak, hem USB hub olarak hem de ergonomi olarak çok işinize yarayacaktır.

Muhtemel sorunu bulmuşunuz. Garantisi bittiyse ve kendiniz yapabilecekseniz işlemci fanını ve peteklerini temizleyip, fanı cihaz yağıyla yağlayıp işlemci ve grafik yongası üzerine termal macun sürerseniz sorun büyük ihtimalle düzelir. Ayrıca biraz pahalı da olsa Zalman NC-3500 notebook soğutucusunu tavsiye ederim. Hem soğutma olarak, hem USB hub olarak hem de ergonomi olarak çok işinize yarayacaktır.

Öyle bir zamanda sorun oluştu ki garantisi biteli daha 1 ay olmamış :) Kendim içini açmaya cesaret edemeyebilirim ama bir bilgisayarcıya göndereyim. Söylediğiniz soğutucu modelini inceleyeceğim, teşekkürler :)

Öyle bir zamanda sorun oluştu ki garantisi biteli daha 1 ay olmamış :) Kendim içini açmaya cesaret edemeyebilirim ama bir bilgisayarcıya göndereyim. Söylediğiniz soğutucu modelini inceleyeceğim, teşekkürler :)
Aslen donanımcı değil sistemciyim ancak yaklaşık 16 yıldır kendim ve etrafımdakiler için sürekli yaptığım işlemler bunlar. İzmir'deyseniz ben size ücretsiz olarak yardımcı olurum.

Maalesef İstanbul'dayım. Desteğiniz için çok teşekkür ederim :)
Önemli değil. Elimden gelseydi seve seve yapardım bakımını. Garantisi bitmiş, kendiniz yapamazsanız iyi bir teknik servise sabah götürürseniz yoğunluk durumlarına göre öğlen ya da akşamüstü geri alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı