MSI GE60 2PC-401XTR Oyunlarda Kasma Sorunu

Bilal Çimen

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
üniversite ögrencisi
Arkadaşlar Crysis 3 gibi oyunları kasıyor. Çoğu oyunu yüklenince atıyor. Frekans 0.75 GHz'di, yüksek performans aldım. Düzelir mi yoksa sıkıntı mı var? Yardımcı olur musunuz? Ya da ayarlamam mı gerekiyor? Bilgisayarı yeni aldım, 1 ay olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Crysis 3 gibi oyunları 1920x1080 çözünürlükte, ultra ayarlarda oynamaya çalışıyorsan kasması normal. AF ve SMAA'yı tamamen kapatırsan bir ihtimal yüksek detaylarda oynayabilirsin. Öncelikle oyunun, Intel grafik yongasından mı yoksa GTX 850M'den mi çalıştığını kontrol et. Hatta istersen Nvidia'nın denetim masasından tercih edilen grafik işlemciyi, "yüksek performanslı Nvidia işlemcisi" olarak seçip Intel HD'yi devre dışı bırakabilirsin.

İşlemci frekans değerini çok fazla kafana takmana gerek yok, yüksek işlem gücü gerektiği zamanlarda otomatik olarak yükseliyor olması lazım ama istersen güç seçeneklerinden ayar yapabilirsin. Bunun için; Denetim Masası > Güç Seçenekleri > Plan Ayarlarını Düzenle kısmına gelip, "Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir" yazan mavi renkli sekmeye tıkla. Çıkan yerde işlemci güç yönetimi kısmına gelip, en düşük işlemci durumunu pil'de %100 yaparak çözebilirsin. Uyarayım, bu işlem ısınmayı biraz daha artıracaktır.

Bir diğer önerim ise; kullanıyor musun bilmiyorum ama Zalman NC2000 gibi kaliteli bir soğutucu alman olur. Özellikle yaz aylarında bilgisayarının ısınma sorununu büyük oranda çözecektir.

Kopya oyun ve işletim sistemi için yardımcı olamıyoruz. Orijinal bir oyunun varsa onun ile test edip tekrar bilgilendirmen lazım. Orijinal oyunda da kasma sorunu varsa, Aida64 ya da Dragon Gaming Center ile ısınma değerlerine ve eğer varsa ısınmadan dolayı frekans düşüşlerine bakman lazım. Intel HD'yi devre dışı bırakmak için ise, sağ alttan Nvidia'nın denetim masasına girip, görselle kırmızı çizgi içine aldığım yerlerdeki ayarları uygulayabilirsin.

yardım.png

Crysis 3 ve Far Cry 4 gibi oyunlarda işlemcide 90-95 dereceyi, GPU'da 85 derece üstünü görmek mümkün. Tavsiyelerim; kaliteli bir soğutucu alman, oyunlarda detayları kısman, oyun oynarken turbo fan'ı aktif hale getirmen ve V-Sync'i açıp grafik yongası üzerindeki olası fazla yükü ortadan kaldırman olur.

Driverları (hepsini, BIOS, Firmware dahil) güncelle burdan;

MSI Global - Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Motherboard, Graphics and more

Nvidia son sürümü burdan kur;

Drivers | GeForce

Oyun korsan da olsa update i yapmayı ihmal etme. Tüm ayarlar High'da 1080p de, Motion blur kapalıda, SSAO low da, Vsync on da akıcı şeklide oynarsın. @Bilal Çimen

Ayrıca oyun oynarken mutlaka turbo fan açık olsun. Bu pc de 85 derece üstü oyunlarda pek normal değil. Benim ki genelde 70-75 derece arasında bazı ağır oyunlarada max 80 gördüm. Render alırken ise max 90.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı