MSI GE620DX İndirme Yaparken Sıcaklıklar

Buğra Yanık

Hectopat
8 aylık MSI GE620DX Laptobum 9 GB'lik bir torrent indirirken ki sıcaklık değerleri bana fazla geliyor. Sabah uyandım ve torrentim bitmeye yakındı ve speecy ile sıcaklıkları ölçtüm. Hele oyunlarda ve sonralarında 85-90 (!) dereceleri görüyorum! Recep abinin önermesiyle BIOS güncellemesi yaptım. Ve bu iyileşmiş hali. Bu laptobun sorununu bulurmusunuz? Laptobumun bulunduğu yer gayet normal bir masa ve ben laptobun yerini hep değiştiriyorum ve olay bu. Pilini çıkartıp fişe takılı bir şekilde kullanıyorum. Bu sorunun termal macun ile ilgili olduğunu düşünen arkadaşım var. Ben daha 8 ayda macunumu yenilersem bu durumun daha sıklıkla olmasına etkisi olur mu? Veya bilmediğim başka bir nedenden dolayı bu şekilde mi? Veya içini mi temizlemem gerek aldığımdan beri hiç dokunmadım! Servise göndermem gerekir mi? Açıkçası servise bu 2 hafta içinde gönderemem. Bana çözüm üretir misiniz? Şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Macunun tamamen kurumuş olmasından olabilir. Hep yüksek sıcaklıklarda kullanılmaktan. FPS düşmeleri oluyor mu oyunlarda? i5 işlemcinin bu kadar ısınması çok anormal. Laptobuda bizzat ben önerdim güya oyun laptobu diye. Ne yapalım 1700 TL'ye bu kadar oluyor. En azından kapanmıyor. Ama FPS düşmeleri oluyorsa düzeltmek lazım. Macunun bu sorunu çözeceğini düşünüyorum.

Evet artık FPS 20'lere düşmelere başladı. Hem de LoL'de medium ayarlarda HD Ready'de. Bilgisayarı açtığımda 55 derecelerde başlıyor. Tam 10 dk sonra 85 derece oluyor (masaüstünde). Daha sonra oyun giriyorum ve tam 5 dk sonra 95-98 dereceleri buluyor. Kalıcı hasar yaratmasından korkuyorum. Evde yangın çıkacak diye korkuyorum. Ben bu laptobu oyun için en iyisi (1700 TL'ye) diye aldım ve daha 8 ay sonra bu halde. 20 dk oyun bile oynamayı geç internette dolaşamıyorum. Ben mi yanlış düşünüyorum ama bence ben 1700 TL verip bu halde isem arkadaşlarım 1000-1500 TL'lik laptoplarda saatlerce oynuyor. Cahilliğimden dolayı kusura bakmayın ama bu dünya yaşanılmaz hale geliyor galiba. 1700 TL ye bile LoL oynayamıyorum.

Olmadığını düşünüyorum. Nerede olabilir? Ama pişman olmaya başlıyorum. Oyun falan oynayamıyorum. Servise 1 hafta sonra gödereceğim.

Garantisi devam ediyorsa servise yolla, fanlarını temizleyip termal macunu yenilesinler. Ben MSI GT680 kullanıyorum ve en ufak bir ısınma sorunu bile yaşamadım açıkçası. Kullanmadığım ürünü de başkasına önermekten kaçınırım.

Benimki tek soğutmalı. Oyüzden bu durumdayım diye düşünüyorum. Peki Recep abi sen ne kadar sıklıkla değiştiriyorsun termal macununu? Peki ben bu servise gönderemediğim 1 haftada alt kapağı açıp içini üflesem işe yarayacağını düşünüyorum. Ama gararntinin gidip gitmediğini bilmiyorum? Sizin bir bilginiz var mı bu konuda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…