Dostum şimdi senin için ufak bir test yaptım. Öncelikle Akdeniz bölgesinde baya sıcak bir şehirde yaşadığımı belirtmek isterim. Genelde bu sıcak saatlerde pc'de oyun oynamıyorum çünkü çekilmiyor. 20 dakikada kanter içinde kaldım.
Neyse sonuçlar...
Soğutucusuz direk masa üstüne koyarak Project Cars'da CPU genelde 86-88, anlık 90 gördüğü oldu.
GPU ise yine ona yakın ama daha az sıcak. 84-86 arası. Soğutucu tam güçte çalışırken CPU 81-82, GPU ise 83-85 arası.
Gördüğün gibi GPU fazla değişmedi. CPU ise 5 derece daha az sıcak. Bundan daha iyisi beklenemezdi zaten. GPU'nun nerdeyse hiç değişmemesi tamamen fanlar ve çok sıcak hava ile alakalı. Benim Ge 60'da GPU'nun üstünde bir ızgara yok ama CPU'nun üstünde var. Fan konumlandırmam pc'nin kendi fanı altı, CPU üstü ve ram üstü olacak şekilde. Eğer GPU üstünde de ızgara olsaydı o da daha çok düşerdi ya da hava normal bir sıcaklıkta olsaydı.
Son olarak Project Cars grafik ayarım biraz fazla, 40-45 FPS olacak şekilde ayarladım. Geforce Experience'da ki dandik ayarları yapmadım çünkü çok düşük. İlla 60 FPS olacak diye birşey yok.
İlk testi soğutucusuz yaptım bir dakika masaüstünde bekleyip pc altına soğutucuyu koydum. Toplamda 20 dakika filan oynadım. Soğutuculu, soğutucusuz aşağı yukarı aynı süre. Tüm bu süre boyunca pc'nin kendi turbo fan modu açıktı.
Dediğim gibi burda hava çok sıcak pc'ye de bana da yazık. Genelde akşam saatlerinde oynuyorum. Sıcaklıklar daha düşük oluyor.
Bence alınır ama dediğim gibi biraz büyük kendisi.
Not: Pc bir yıllık. Daha macun yenileme yapmadım daha doğrusu yapamadım arkadaki garanti etiketi yüzünden. Yakın zamanda İstanbul'a gideceğim. Servise kendim götüreceğim. Sıcaklıklar biraz daha düşer ondan sonra.