MSI GE73 7RD temizlik sonrası açılmıyor

Phoxyie

Kilopat
Katılım
12 Nisan 2015
Mesajlar
52
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, bugün MSI GE73 7RD dizüstü bilgisayarımın içini açıp termal macun değişimi ve temizlik yaptım. Böyle bir şey için acemi olduğumu biliyordum fakat ısınma sorunu son zamanlarda beni çok etkiliyordu. YouTube'dan izlediğim kadarıyla yapmaya karar verdim.

Arka kapağı açtım, fırça ve süpürge ile tozları çektim (bu sırada anakarta zarar vermiş olabilir miyim?). Daha sonra termal bakır telleri kaldırdım bunun için 3 tane kablo bağlantısı sökmek durumunda kaldım. Söktüğüm fanları temizledikten sonra termal macunu sürüp her şeyi tekrar taktım fakat bilgisayar açılmıyor.

Statik olarak elektrik boşalması olmuş olabilir, ben herhangi bir şey hissetmedim. Tuşa bastığımda herhangi bir yanıt yok. İzlediğim videoyu sizle paylaşmak istiyorum, neredeyse aynı şeyleri yaptım. Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler.
Video linki:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen statik elektrik birikmiştir el ile hissetmezsiniz. Ama adım adım gitmemiz lazım en basiti sarj kablosunu laptopu temizlediğiniz anda çıkardınız sonra taktınız mı? Sarj adaptörünü bağlayın sıkıntı çıkmaz.
 
Muhtemelen statik elektrik birikmiştir el ile hissetmezsiniz. Ama adım adım gitmemiz lazım en basiti sarj kablosunu laptopu temizlediğiniz anda çıkardınız sonra taktınız mı? Sarj adaptörünü bağlayın sıkıntı çıkmaz.
Bütün süreç boyunca şarjdan çıkarmıştım. Her şeyi kapattıktan sonra bilgisayar açılmadı ve şarja tekrar bağlamadım henüz.
 
Hayır sakınca yok şarja takıp açmayı deneyin tüm kabloları doğru taktığınıza emin misiniz?
3 tane soketli kablo, attığım videodakilerin aynısı, vardı. Şu an bu üç kabloya bakıyorum ve bir temassızlık göremedim. Ekteki resimdeki kabloyu tekrar çıkarıp taktım diğer iki kablo zaten fan kablosu değil mi? Kablolardan nasıl emin olabilirim? İttiğimde daha fazla gitmiyor.
Biraz önce şarja taktım ve ledi yanmadı. Sorun anakartta mı? Yoksa statik elektrik ile ilgili olabilir mi?
Biraz önce şarja bağladım ve ledi yanmadı. Sorun anakartta mı? Yoksa statik elektrikten kaynaklanıyor olabilir mi?
Şarja taktığımda ledi yanmadı. Statik elektrikle ilgili olabilir mi?
Sarj adaptörüne bağlamanız gerekli bağlamak sıkıntı yapmaz. Eğer sarj almazsa anakartta bir sıkıntı vardır veya güç kablosunda.
Şarja taktım ve ledi yanmadı. Statik elektrikten kaynaklanıyor olabilir mi?
Biraz önce güç düğmesine bastım ve bilgisayar açıldı fakat şarja taktığımda ledi yanmıyor.
Arkadaşlar merhaba tekrardan. Kablolarla biraz oynadıktan sonra bilgisayarım açıldı, şarj ledi yanmamasına rağmen şarj alıyor. Bunun dışında şimdilik bir problem yok, bilgisayar çalışıyor. Birisinin başına gelirse eğer, temizlikten sonra açılmayan dizüstü bilgisayarım takıp çıkardığım kablolarla oynayınca açıldı.

Eğer bilgisi olan varsa şarj ledinin yanmaması bir sorun oluşturur mu? Teşekkürler.
Gelişme olursa buraya yazacağım.
Merhabalar tekrardan, pili söküp tekrar taktım ve kablolarla biraz oynadıktan sonra bilgisayar açıldı. Böyle durumla karşılaşan olursa birkaç defa kabloları kontrol edip denemesini öneriyorum. 2 gündür kullanıyorum, bilgisayar 1 kez dondu ve güç düğmesinden kapatmak zorunda kaldım. Onun dışında şimdilik çalışıyor.
 

Dosya Ekleri

  • 16205759356252984986781329160631.jpg
    16205759356252984986781329160631.jpg
    278,2 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı