MSI GE73 Raider laptopa M.2 SSD önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütçe
2 ile 4 bin TL arası

Mr. L

Decapat
SSD veya HDD modeli
1 TB Samsung M.2 SSD
Merhaba iyi günler konuda belirttiğim "MSI GE73 Raider RGB 8RF-208TR" model laptopum için bir M.2 SSD eklemek istiyorum. Ama konu hakkında çok bilgim yok. Ne yapmalıyım? Nasıl hareket etmeliyim? Bilgim yok. Genellikle yazılım, 3 boyutlu çizim, bazı mühendislik programları ve bazen de oyun için kullanıyorum bilgisayarımı. Yeni SSD almak istememin nedeni bilgisayarımda takılı olan SSD'yi neredeyse doldurmuş olduğum için bazen başka programları yüklemek istediğimde yeterli yer olmuyor. Bundan dolayı HDD kısmına kurmam gerekiyor o zamanda performans kaybı yaşıyorum.

1. 1 TB'lık tavsiye edebileceğiniz marka M.2 SSD var mı? Şunu al rahat edersin dediğiniz. Bütçe 2 bin TL ama duruma göre 1 2 bin daha yukarı çıkılabilir.
  2. 1 TB'lık SSD kaç yıl işimi görür?
  3. Bilgisayarımda bulunan 256 GB SSD'yi yeni aldığım SSD ile değiştirmeli miyim? Yoksa aynı SSD yeni takacağım ile birlikte kullanmaya devam mı etmeliyim?
  4. Bu yeni 1 TB'lık SSD için bilgisayarımda slot var mı? Varsa hangi slotuna takmalıyım?
  5. Bu soruların dışında şunu yapmanı tavsiye ederim dediğiniz herhangi bir şey var mı? Yeterli bilgim olmadığı için eksik soru sormuş olabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba iyi günler konuda belirttiğim "MSI GE73 Raider RGB 8RF-208TR" model laptopum için bir M.2 SSD eklemek istiyorum. Ama konu hakkında çok bilgim yok. Ne yapmalıyım? Nasıl hareket etmeliyim? Bilgim yok. Genellikle yazılım, 3 boyutlu çizim, bazı mühendislik programları ve bazen de oyun için kullanıyorum bilgisayarımı. Yeni SSD almak istememin nedeni bilgisayarımda takılı olan SSD'yi neredeyse doldurmuş olduğum için bazen başka programları yüklemek istediğimde yeterli yer olmuyor. Bundan dolayı HDD kısmına kurmam gerekiyor o zamanda performans kaybı yaşıyorum.

1. 1 TB'lık tavsiye edebileceğiniz marka M.2 SSD var mı? Şunu al rahat edersin dediğiniz. Bütçe 2 bin TL ama duruma göre 1 2 bin daha yukarı çıkılabilir.
  2. 1 TB'lık SSD kaç yıl işimi görür?
  3. Bilgisayarımda bulunan 256 GB SSD'yi yeni aldığım SSD ile değiştirmeli miyim? Yoksa aynı SSD yeni takacağım ile birlikte kullanmaya devam mı etmeliyim?
  4. Bu yeni 1 TB'lık SSD için bilgisayarımda slot var mı? Varsa hangi slotuna takmalıyım?
  5. Bu soruların dışında şunu yapmanı tavsiye ederim dediğiniz herhangi bir şey var mı? Yeterli bilgim olmadığı için eksik soru sormuş olabilirim.

Cihazınızda mevcut SSD'yi çıkarmadan M.2 SSD takatabileceğiniz bir slot daha mevcut.
Sizin yerinize olsam 2 TB'lık bir SSD alırım ya da 1 +1 TB de olabilir.
Bu ürün fazlası ile işinizi görecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cihazınızda mevcut SSD'yi çıkarmadan M.2 SSD takatabileceğiniz bir slot daha mevcut.
Sizin yerinize olsam 2 TB'lık bir SSD alırım ya da 1 +1 TB de olabilir.
Bu ürün fazlası ile işinizi görecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Model ne tavsiye edersiniz? 2 TB'lık SSD M2 mi? Fiyatı ne kadar? Yeterli slotum var mı 1+1 için?

970 EVO Plus link verdim.
Yeterli slotun var bir önceki mesajda yazdım ama iki slota takılacak şekilde 1+1 daha çok işinizi görecektir.
Teşekkür ederim görmemişim linki. "Bir slot daha mevcut" dediğinizde tek slotu var sandım.

• Peki 2 TB'ı niye önerdiniz? Benim çok bilgim yok şuan olan SSD'im kapasitesi bana yetmediği için herhalde 4 katı bu kadar çabuk dolmaz düşüncesiyle söylemiştim.
  • 2 TB olsa ne kadar iyi olur sizce?

Teşekkür ederim görmemişim linki. "bir slot daha mevcut" dediğinizde tek slotu var sandım.

• Peki 2 TB'ı niye önerdiniz? Benim çok bilgim yok şu an olan SSD'im kapasitesi bana yetmediği için herhalde 4 katı bu kadar çabuk dolmaz düşüncesiyle söylemiştim.
  • 2 TB olsa ne kadar iyi olur sizce?

Mevcut 256 lığın yerine 1 TB takıp sistemi ve C de çalışması gereken yazılımları buraya kurarsınız.
İkinci SSD yide depolama olarak kullanırsaınız.
Proje dosyayaları oyunlar vs buraya atarsınız.
2 TB'yi önermemin sebebi tek slot olduğunu düşünmemden kaynaklı.
Sonradan cihazı inceleyince ikinci slotu gördüm.
Senin bütçen var ise 2+2 yapabilirsin zararı olmaz.
Ama 970 EVO Plus iyi bir modeldir bunun 1 ya da bütçene göre 2 TB'lik olan modelini alın.

Mevcut 256 lığın yerine 1 TB takıp sistemi ve C de çalışması gereken yazılımları buraya kurarsınız.
İkinci SSD yide depolama olarak kullanırsaınız.
Proje dosyayaları oyunlar vs buraya atarsınız.
2 TB'yi önermemin sebebi tek slot olduğunu düşünmemden kaynaklı.
Sonradan cihazı inceleyince ikinci slotu gördüm.
Senin bütçen var ise 2+2 yapabilirsin zararı olmaz.
Ama 970 EVO Plus iyi bir modeldir bunun 1 ya da bütçene göre 2 TB'lik olan modelini alın.
Çok teşekkür ederim.

Bu SSD'ler için vidayı ekstra almama gerek var mı yoksa yanında geliyor mu? Ekstra gelmiyorsa nereden alabilirim?

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim.

Bu SSD'ler için vidayı ekstra almama gerek var mı yoksa yanında geliyor mu? Ekstra gelmiyorsa nereden alabilirim?

Videonun 15.24 saniyesinde dikkatli bakarsan sana lazım olacak iki slottada vida var.
Diylimki sende yok bilgisayarcılarda çok rahat bulursun.
Bana yakın isen bende yardımcı olurum.

Tekrardan çok teşekkür ederim. Samsung 970 EVO Plus 1 TB M.2 SSD'yi tavsiye üzerine satın almış bulunmaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı