- SSD veya HDD modeli
- 1 TB Samsung M.2 SSD
Merhaba iyi günler konuda belirttiğim "MSI GE73 Raider RGB 8RF-208TR" model laptopum için bir M.2 SSD eklemek istiyorum. Ama konu hakkında çok bilgim yok. Ne yapmalıyım? Nasıl hareket etmeliyim? Bilgim yok. Genellikle yazılım, 3 boyutlu çizim, bazı mühendislik programları ve bazen de oyun için kullanıyorum bilgisayarımı. Yeni SSD almak istememin nedeni bilgisayarımda takılı olan SSD'yi neredeyse doldurmuş olduğum için bazen başka programları yüklemek istediğimde yeterli yer olmuyor. Bundan dolayı HDD kısmına kurmam gerekiyor o zamanda performans kaybı yaşıyorum.
- 1 TB'lık tavsiye edebileceğiniz marka M.2 SSD var mı? Şunu al rahat edersin dediğiniz. Bütçe 2 bin TL ama duruma göre 1 2 bin daha yukarı çıkılabilir.
- 1 TB'lık SSD kaç yıl işimi görür?
- Bilgisayarımda bulunan 256 GB SSD'yi yeni aldığım SSD ile değiştirmeli miyim? Yoksa aynı SSD yeni takacağım ile birlikte kullanmaya devam mı etmeliyim?
- Bu yeni 1 TB'lık SSD için bilgisayarımda slot var mı? Varsa hangi slotuna takmalıyım?
- Bu soruların dışında şunu yapmanı tavsiye ederim dediğiniz herhangi bir şey var mı? Yeterli bilgim olmadığı için eksik soru sormuş olabilirim.
Son düzenleyen: Moderatör: