MSI GE76 Raider 11UH-437xtr ses çıkmıyor

muratturatci

Centipat
Katılım
13 Ocak 2022
Mesajlar
36
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba bu cihazı yeni aldım. Temiz Windows kurulum (benim için en stabil sürüm olan Windows 10 - 1803) yaptım. Ondan sonrasında cihazın açıldığında ses çıkmadığını fark ettim. Görev çubuğundaki hoparlör simgesinde "bağlı hoparlör ya da kulaklık bulunamadı" yazıyordu. Daha sonra resmi siteden tüm yazılımları indirip talimatlar doğrultusunda yükledim (BIOS Update'de dahil) ama yine de bir değişiklik olmadı.
Yine bilgisayara temiz kurulum yapıp bilgisayarın D: Driver bölümünde yüklü gelen driverlerdan da kurulum yaptım ama sonuç değişmedi.
Forumu araştırdığımda: @becy @267305 @wenom38 @AlbusDumbled0re ın da bu cihazdan kullanmakta olduğunu gördüm. Bu cihazı aldığınızda ilk kurulumu (Windows ve sürücüler) nasıl yaptınız? Cihazın ses kartı modeli nedir acaba (onboard mı harici mi)? Siz hangi işletim sistemi ve sürümünü ve BIOS sürümünü kullanıyorsunuz?
Bu cihazda başkaca kronik soruna vs rastladınız mı, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Direkt W11 kurabilirsiniz. Bu tarz güncel ve güçlü cihazlarda performans tarafında sorun olmayacaktır zaten. Driver için Realtek sürücüsünün ardından Nahimic sürücüsünü kurdunuz mu?
 
Direkt W11 kurabilirsiniz. Bu tarz güncel ve güçlü cihazlarda performans tarafında sorun olmayacaktır zaten. Driver için Realtek sürücüsünün ardından Nahimic sürücüsünü kurdunuz mu?
Merhaba, W11'i güvenlik zaafları ve kişisel verileri aşırı işlemesi sebebiyle kullanmıyorum (W10'da en azından bir takım tweaklarla biraz daha güvenli hale getirebiliyoruz). Öte yandan Realtek sürcüsü kurulmasına rağmen ne realtek uygulaması çalışıyor (store'daki uygulama açılış ekranında takılıp kalıyor) ne de aygıt yöneticisinde realtek ses cihazı görünmüyor. Nahimicde de durum aynı kuruluyor olarak görünüyor ama hiçbir netice çıkmıyor.
 
Merhabalar, MSI sitesinden modelime uygun driverları kurmak dışında birşey yapmadım. Muhtemelen doğru driverı kurmuşsundur ama yine de emin olmak için linki ekliyorum:
 
@becy anyı şeyi yaptım (belirtilen linkteki driverleri indirdim) ama gerçekten çok garip bir şekilde olmadı, hayatımda ilk kez böyle bir durumla karşı karşıyayım :(
 
Bende de hiç böyle bir sorun olmadı ancak steelseries engines gg yazılımını kurduğumda klavye ışıkları için ses sürücüsü gidip geri geliyordu bi ihtimal ondan olabilir diyorum ama temiz kurulum sonrası ilk ses sürücüsünü kuruyorsunuzdur muhtemelen o yüzden sesin gelmesi lazım acaba donanımsal bir sıkıntı mı var diye aklıma geliyor bu arada geçen haftaya kadar bilgisayarda oyun dışında chromda yada photoshop da birden donuyordu ve hard reset dışında hiçbir tepki vermiyordu Laptop boşta dururken gpu fanları çalışıyordu epey araştırdım ve sonunda sıkıntıyı buldum birincisi killer ethernet driverlarını sildim killer kurmayın bence birde dragon centerı son sürüm değil bir önceki sürüme döndüm ve oto güncellemeyi kapattım şu anda çok stabil sessiz çalışıyor ve hiç donma olmadı bilginize
 
Bende 11uh-255tr var. Onda Windows yüklü geliyor. İlk açtığımda Windows kilitlendi. Başlat çalışmıyordu. Vatanda sıfırladılar düzeldi ama Windows 11 seçimi gitti. Steelseries yazılımının 3.19 versiyonunu test etmişler en son msi ile yazıştım. 12 versiyonu kurduğumda ışıklar sapıtmıştı. Ses konusunu incelemedim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı