MSI GE76 Raider VBIOS güncelleme

Quasris

Centipat
Katılım
9 Nisan 2021
Mesajlar
18
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MSI GE76 Raider laptopımda VBIOS güncellemesi geldi fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. YouTube'daki ilgili Technopat videosunu izledim fakat eski olduğu için pek geçerli değil gibi. Bilen birisi varsa yardım edebilir mi? Legacy modda denedim ama kabul etmedi doslu USB ile.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yukleme metodu resmi siteden indirdiğiniz dosya türüne göre değişir.
Bazıları Windows üzerinden exe uzantılı dosya ile bazıları yine Windows'ta çalışan Update yazılımı ile bazıları da BIOS içinden girilen Update seçeneği ile günceller.

Ayrıca sistemde sorun yoksa stabil çalışıyorsa güncelleme yapmanıza gerek yok.
 
Dostum vbios anlatımı yok ondan buraya sordum. 3000 serisi kart olduğu için şuan çok stabil değil vermesi gereken performansı vermiyor o yüzden soruyorum. :)
resim_2021-04-18_022018.png
 
Açıyorum cmd komut ekranı açılıyor enter ile ilerletiyorum farklı farklı kodlar çıkıyor, 7-8 kez bastıktan sonra kapanıyor olmuyor sanırım.
 
Açıyorum CMD komut ekranı açılıyor enter ile ilerletiyorum farklı farklı kodlar çıkıyor, 7-8 kez bastıktan sonra kapanıyor olmuyor sanırım.

Bu dosyalar kesin senin PC'nin BIOS'u ise komut dosyasını açtıktan sonra ROM dosyasını komut penceresine sürükle enter yap.

Eğer senin BIOS değilse cihaz uçabilir sorumluluk sana ait.
 
Bu dosyalar kesin senin PC'nin BIOS'u ise komut dosyasını açtıktan sonra ROM dosyasını komut penceresine sürükle enter yap.

Eğer senin BIOS değilse cihaz uçabilir sorumluluk sana ait.
Dostum ne demek istedin pek anlayamadım ama cihazın bios ve vBios güncellemesi aynı gün gelmiş msi resmi sitesinden indirdim ama ne demek istedin anlayamadım.
 
Dostum ne demek istedin pek anlayamadım ama cihazın BIOS ve VBIOS güncellemesi aynı gün gelmiş MSI resmi sitesinden indirdim ama ne demek istedin anlayamadım.

Uygulama dosyasına tıklayınca bir komut satırı açılır o ekranı görünce ROM dosyasını tutup siyah ekrana sürükle ve entere bas.
 
Yaptım hiç bir şey olmadı...
Bir fikri olan yok mu?
Arkadaşlar sanırım yaptım Win defenderi kapatıp FBIOS çalıştırdım restart atmamı istedi sonra açıldı güncel olup olmadığını nereden kontrol edebilirim ?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı