Çözüldü MSI GF63 Thin 12UCX-427xtr laptop fan hızı olması gerektiği gibi dğil

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shegokigo

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 5 ay önce bu laptopu aldım düne kadar fan ayarında bir sorun yoktu laptop normalde Auto fan modundayken işlemci 72 dereceyi görse bile hemen fanı açıyordu ve bayağı hızlı dönüyordu. Şimdi 81 dereceyi gördüm laptop fanı 2823 RPM üstüne çıkarmıyor kendim cooler Boost moduna Turbo fan moduna alınca fan 6800 RPM'de dönüyor. İşlemciye bench test yapıp zorladığımda yine fan sabit bir şekilde Auto modda 2823 RPM üzerine çıkmıyor. Yardımcı olun ne yapmalıyım.

Ekran görüntüsü 2025-02-11 234940.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yakın zamanda BIOS güncellemesi yaptınız mı? Bundan kaynaklı olabilir. Ayrıca MSI Center güncellemesi de gelmiş ise bundan kaynaklı olması olası. Fan sesi rahatsız ediyorsa eğer, MSI Center bu modele manuel fan eğrisi ayarı sunuyorsa onunla çözebilirsiniz. Ekstra olarak yeni BIOS sürümü var mı bakın, o da çözebilir.
Yakın zamanda BIOS güncellemesi yaptınız mı? Bundan kaynaklı olabilir. Ayrıca MSI Center güncellemesi de gelmiş ise bundan kaynaklı olması olası. Fan sesi rahatsız ediyorsa eğer, MSI Center bu modele manuel fan eğrisi ayarı sunuyorsa onunla çözebilirsiniz. Ekstra olarak yeni BIOS sürümü var mı bakın, o da çözebilir.

Çözüm

Hocam BIOS güncellemesini bugün itibariyla yaptim yaparken acayip tırstım :D ama yine de yaptım ve sorunu hallettim sorun BIOS'un güncel olmamasıymış.

Geri
Yukarı