MSI GF63 vs F15 FX506HC-HN373

Istiklal

Kilopat
Katılım
5 Ocak 2015
Mesajlar
34
Yer
Beylerbeyi, Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, günlük kullanım için ablama bir cihaz almak istiyorum. İki model arasında kararsız kaldım.

16500 gibi bir bütçem var.

Fakat ASUS'u araştırdığımda çok fazla fan sesi ve ısınma sorunu olduğunu okudum. 2 fanlı olması beni mutlu eder.

------
MSI araştırdığımda ise cihazın tek fanlı olduğu beni biraz rahasız etti, soğutmada yetersiz kalır mı emin olamadım.
Ekranın 144Hz olmaması problem olur mu açıkçası bilmiyorum, 60Hz beğenmeyen kişiler var.


------

Alternatif olarak Acer markası var ama plastiğinden çok şikayetçi herkes, tuşları vs. almışken iyi bir şey almak istiyor insan hali ile. 3050 Ti beni baştan çıkartıyor fakat AMD işlemci almak istemiyorum bir yandanda. Malzeme kalitesini kimse beğenmiyor.


Bu arada cihaz günlük kullanım için alınıyor; YouTube, sosyal medya, haberler bakınmak için. Tabii arada bende alıp Photoshop, Illustrator vs işlerimi rahat halletmek istediğim için RTX 3050 istiyorum.

HP, Acer, Dell, Monster gibi markalardada pek çok alternatif model var ama bu bütçe ile hiç o taraflara bulaşmak istemiyorum.

Sizinde kullandığınız, önerebileceğiniz bir model varsa yorumlarınızı okumak isterim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Bütçe artarsa Lenovo IdeaPad öneririm. GF63 ve ekran kartının W'ı çok düşük ve ısınma sorunlu zaten. Kasası da berbat.

TUF serisi her zaman bir sıkıntı göstermiştir. 2020'de ısınma sorunu vardı, 2021 ve 22'de ise Wifi kartı sebebpli sorun yaşanıyor. Bunu kullanan @olyshoweR daha iyi açıklar.

AMD işlemci 12. nesilde evet geri düştü. Ancak hala daha soğuk oldukları gerçeğini değiştirmiyor bence. Yalnız attığım Lenovo'daki işlemci çok güçlüdür. Üçü arasından Acer.
 
Bütçe artarsa Lenovo Ideapad öneririm. GF63 ve ekran kartının W'ı çok düşük ve ısınma sorunlu zaten. Kasası da berbat.

Günlük kullanım için alıyorsa watt ın düşük olması daha iyi Photoshop da pek bir artısı olmayacak zaten ama diğer dedikleriniz doğru.
Bu ikili de alınabilir.
 
Bulaşmak istemediğiniz markalar içinde HP markasını görüyorum. Bence en alınası laptopları hp üretiyor. Bir araştırmanızı öneririm.
 
ASUS TUF almanızı önermem. Şu anki model nasıl bilmiyorum. Kendim FX506LH ile çok sorun yaşadım. @Cliff_Burton un attığı modeller güzel. GF63 önermem, soğutma tasarımı rezalet. Ve yanlış hatırlamıyorsam Max-Q ekran kartı kullanılıyordu genelde. Tek fanlı model olması da cabası. Ben @Cliff_Burton hocamın attığı Lenovo IP3 modeli öneriyorum şahsen. i5-12500H gerçekten çok güçlü bir işlemci. RTX 3050-3050Ti arasındaki farkın işlemci ile kapanabileceğini düşünüyorum.
 
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Madem bu bütçeye çıkabiliyoruz, Arada sadece 700TL fark var, 3050ti ve 144hz ekran farkı var. Acer markası daha mantıklı geliyor bu karşılaştırmada, sizin fikriniz nedir?



@Istiklal @Cliff_Burton @olyshoweR
 
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Madem bu bütçeye çıkabiliyoruz, Arada sadece 700TL fark var, 3050ti ve 144hz ekran farkı var. Acer markası daha mantıklı geliyor bu karşılaştırmada, sizin fikriniz nedir?



@Istiklal @Cliff_Burton @olyshoweR

Evet. Mantıklı aslında. Yukarıdaki Acer'ı Alabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı