MSI GF65 Thin 10UE normalden fazla ısınıyor

Daha fazla  
Herkese merhabalar. Yaklaşık 2 ay önce MSI GF65 Thin 10ue laptop satın aldım. 1 ay boyunca çok memnundum sonrasında FPS değerlerimi sorgulamaya başladım. LoL-CS gibi oyunlarda bile RTX 3060 ve i7-10750H gibi donanımlara sahip olmama rağmen 60FPS'lerde oynadıgım oldu (Max 100-120 arası). Sonrasında bunun ekran kartının devreye girmediginden MUX Switch olmadıgından kaynaklandıgını fark ettim. MUX Switch performansına cok yaklaşmak içinde çift kanal RAM gerekiyormuş. Bende ise tek kanal RAM vardı. Fakat sonrasında sıcaklık değelerimin anormal olduğunu fark etmeye başladım FIFA 22 oynarken işlemcim Game mode da 95 derecelerde geziniyordu(işlemci fanım 6314 RPM)(GPU fanım ise 3451 RPM)cooler Boost ile iki fanımı da 6000+RPM de çalıştırdığımda ise 85+ derecelerde gezdiğimi gördüm fakat test videolarını izlediğimde cooler Boost ile R6 Cyberpunk 2077(RTX açık) Watch Dogs Legion (RTX açık) şekilde R6 testi yapan adam cooler Boost açıkken 73 derecelerde işlemciyi çalıştırıyordu. En fazla 81 dereceye çıktı.

Cyberpunk 2077(cooler Boost) kapalı 85 en fazla çıkmıştı 82'lerde geziniyordu. Watch Dogs Legion testinde ise(cooler Boost kapalı) en fazla 91 derece genellikle 85-82 sularında geziniyordu işlemcisi ve bu oyunlarda hepsinde Ultra'da oynamasına rağmen zaten R6 da 144+ alıyordu. Watch Dogs Legion ve Cyberpunk'ta ise 55-60 arası alıyordu bu kadar zorlamaya rağmen böyle grafiklerde bu FPS'ler zaten gayet normal bu arada her oyun Ultra ayarlardaydı. Ben ise kullanırken forni de destansı ayarlarda 30FPS görebilirsem şükrediyorum(RTX kapalı).işlemcim ise 95'lerde geziniyor zaten.
Şimdi 2 sorum olacak.

Çift kanal RAM FPS değerlerimi gerektiği kadar arttırır mı?

MUX Switch olmadıgından dolayı işlemci ekran kartını fazla kullandıgımdan dolayı mı sıcaklıklarım böyle?

Sistem özelliklerim.

RTX 3060 laptop GPU.

i7-10750H

8 GB Single channel RAM(3200MHz)

Not: Soğutucu kullanıyorum.

Laptop modelim: MSI GF65THIN 10ue.

Maalesef bu laptop sorunlu. Forumda boşuna kötülemiyoruz kendisini. @erengore ile UV yapabilirsiniz ve ısınma sorunu nu çözebilirsiniz.

ThrottleStop yükleyin hepsini hallederiz ama Çift Kanal şart bir yerden sonra.

Bir bakalım sistemde sorun neymiş.

Programı yükleyin ve klasöre çıkartın. Çalıştırıp fıvr ve tpl sekmelerinin ekran görüntüsünü yollayın.

Hocam yapmadan önce bir şey sorsam?

Windows 10'dan Windows 11'e geçirmiştim o etki eder mi?

Bir de yakın zamanda yetkili servise gideceğim orada zaten bu konuyu soracağım bir de çift kanal RAM taktıracağım.

Hocam yapmadan önce bir şey sorsam?

Windows 10'dan Windows 11'e geçirmiştim o etki eder mi?

Bir de yakın zamanda yetkili servise gideceğim orada zaten bu konuyu soracağım bir de çift kanal RAM taktıracağım.
Windows 11'de benim sistemimde de bir gariplik oldu işlemciye yönelik. Olabilir.

Yetkili servis inanın anlamaz.
Boşa yorarsınız kendinizi. Buradaki üyeler daha bilgili.

Windows 11'de benim sistemimde de bir gariplik oldu işlemciye yönelik. Olabilir.

Yetkili servis inanın anlamaz.
Boşa yorarsınız kendinizi. Buradaki üyeler daha bilgili.

Hocam yukarıda belirttğiniz olayı tam olarak nasıl yapıp size SS atabilirim.
Bir de garantisi bulunmakta cihazın teknik sorun varsa sorun çıkarırlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…