MSI GL63 9SDK 1660 Ti sıcaklık değerleri çok fazla

LazDrovya

Megapat
Merhabalar.
Daha önce de konuyla ilgili konu açmıştım fakat pek çok çözüm önerisi denememe rağmen nihai sonuca ulaşamadım.
MSI GL63 9SDK notebook kullanıcısıyım. i7 9750H ve 1660 Ti Ekran kartı var. Termal pedlerim ve termal macunumu yeni değiştirdim. Marka olarak ise Arctic kullandım. Yük altında, oyun oynarken işlemcim sabit 95 derece (önceki ASUS Gaming dizüstümde de aynıydı) oluyor -ki bu beni endişelendirmiyor. Ancak GPU 86-87 derecelere kadar çıkıyor. Bilgisayarın çift fanını da açmama rağmen. Altına yükseltmek için küçük şeyler koyuyorum 1-2 derece oynatıyor. Fan temizliğimi düzenli olarak yaparım. Bir tavsiye üzerine Afterburner'dan ekran kartıma uygun olan ayarları bulup manuel olarak frekans düzenledim, yine olmadı. Artık ekran kartımın ya da bilgisayarımın zarar görmüş olabileceğinden başka bir fikir gelmiyor aklıma. Fikri ya da çözüm önerisi olan var mı? Oyun oynamaya korkar oldum.

Dosya Ekleri

• aftrbrnr.png
    aftrbrnr.png
    38,3 KB · Görüntüleme: 45
  • aftrbrnrr.png
    aftrbrnrr.png
    385 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bakımı olması gerektiği gibi yapmadıysanız böyle olabilir. Ekran kartı veya işlemci zarar görüp fazla ısınmaz, fazla ısındığı için zarar görür ( fabrikasyon hatası vb. hariç ama kesin demiyorum ). Yeni termal pedlerin kalınlığı aynı değilse bu da sıkıntı yapabilir.

İlginçtir ki cihazda termal ped yoktu. Zamanla ısınması üzerine gpu ramlerinin üzerine pedleri ben koydum ancak ısınmaya çözüm olmadı. Yabancı forumlarda aynı ürüne koyulan 1mm’lik termal pedleri koydum. Önceki açtığım konularda da sıcaklık değerleri 85 dereceleri görünce oradaki tavsiyeler üzerine termal ped koymuştum. Isı artmadı da düşmedi de. Hala yük altında 85-87°. Orijinal halinde yoktuysa sen de koyma, sök, zarar verir diyorsanız sökeyim..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı