MSI GL63 ısı değerleri tehlikeli mi?

LazDrovya

Megapat
Öncelikle merhabalar,
GL63 9SDK dizüstü bilgisayarım var. Yaklaşık 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Macun ve termal ped değişimlerini fan temizliği ile birlikte 6 ayda bir yapmaya çalışırım. Son zamanlarda ağır oyunlar oynarken (Warzone, Horizon 4 gibi) sol fanın üstü oldukça ısınmaya başladı. Oyun oynarken sıcaklık değerlerine baktığımda ise GPU alışık olmadığım değerlere çıktı. Aynı ekran kartına sahip farklı MSI ve ASUS laptoplar ile kıyasladığımda, aynı oyunlarda GPU ısıları arasında 10-15 derece farklar vardı. Açıkçası bu beni endişelendirdi ve ne yapacağımı da bilemedim. Artan sıcaklık değerleriyle birlikte FPS değerlerimde de düşüş gerçekleşiyor. Isı değerlerinde olduğu gibi FPS değerlerinde de 15-20 FPS'lik farklar oluşuyor. Sorunun kaynağı ya da çözümü ile ilgili fikri olan var mı?
Sistem özelliklerim;
MSI GL63 9SDK-611
i7 9750H.
16 GB RAM.
GTX 1660 Ti.
512 SSD + 1TB HDD.
Windows 10 Home.

speccy.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
GPU için bu şekilde sıcaklık yorumu yapmak zor. OCCT testi yapar mısınız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle merhabalar,
GL63 9SDK dizüstü bilgisayarım var. Yaklaşık 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Macun ve termal ped değişimlerini fan temizliği ile birlikte 6 ayda bir yapmaya çalışırım. Son zamanlarda ağır oyunlar oynarken (Warzone, Horizon 4 gibi) sol fanın üstü oldukça ısınmaya başladı. Oyun oynarken sıcaklık değerlerine baktığımda ise GPU alışık olmadığım değerlere çıktı. Aynı ekran kartına sahip farklı MSI ve ASUS laptoplar ile kıyasladığımda, aynı oyunlarda GPU ısıları arasında 10-15 derece farklar vardı. Açıkçası bu beni endişelendirdi ve ne yapacağımı da bilemedim. Artan sıcaklık değerleriyle birlikte FPS değerlerimde de düşüş gerçekleşiyor. Isı değerlerinde olduğu gibi FPS değerlerinde de 15-20 FPS'lik farklar oluşuyor. Sorunun kaynağı ya da çözümü ile ilgili fikri olan var mı?
Sistem özelliklerim;
MSI GL63 9SDK-611
i7 9750H.
16 GB RAM.
GTX 1660 Ti.
512 SSD + 1TB HDD.
Windows 10 Home.

Eki Görüntüle 1136235

Kullandığın termal macun nedir?

GPU için bu şekilde sıcaklık yorumu yapmak zor. OCCT testi yapar mısınız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Testi gerçekleştirirken 89 dereceye kadar çıkan GPU ısı değeri, testin 14. dakikasında bir anda bilgisayarı uyku moduna aldı. Başında olduğum için açtım ve tekrar devam ettiriyorum ama klavyede rahatsız edici ısınma oluyor test sırasında.

İşlem tamamlandı. 5 dakika kala bir kez daha kapandı bilgisayar. Açtığımda kaldığı yerden devam etti. Durum böyle.
Kullandığın termal macun nedir?
MX-4 Arctic. Termal pedler de aynı marka.
occt.jpeg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı