Vladimir KESHENKOV
Kilopat
Daha fazla
Hocam MSI BIOS üzerinden yapmaya izin veriyor. Aşağıdaki linkten yaptım ben de. -100mV bende çalıştı ancak her silikon farklı yanıt veriyor bu işleme. -60 veya 80 ile başlamanızı öneririmmerhaba hocam aynı leptopa sahibim nasıl undervolt yapabildiniz ?
Teşekkür ederim, denedim bu yolu da ancak ayar yapıp "save&exit" kısmına tıkladığım anda biostan atıp terkar başlıyor pc. 2-3 kere denedim ancak yapamadım.Hocam MSI BIOS üzerinden yapmaya izin veriyor. Aşağıdaki linkten yaptım ben de. -100mV bende çalıştı ancak her silikon farklı yanıt veriyor bu işleme. -60 veya 80 ile başlamanızı öneririm
Bu BIOS ayarları çok kritik sonuçlara yol açabileceğinden dikkatli kullanmanızı öneriyorum.
Thermal Grizzly Kryonaut Extreme macun da çok iyi iş yapabilir izlediğim testlerde sıvı-metal macundan sonra en iyi değerleri veren macun. tabi değerler sistemden sisteme değişcektir.Birçok macun kullandım ve kullandıklarım arasından en uzun süre verimlilik vereni Thermal Grizzly Kryonaut oldu. Bloka hasar verdiği yönünde paylaşımlar var ancak ben böyle bir şeye rastlamadım son 2 yıldır bunu kullanıyorum.
Ayarları yaptıktan sonra F10 ile kaydedip çıkmanız gerekiyor. Bende de aynı BIOStan atma sorunu oluşuyordu ben o şekilde çözdüm.Teşekkür ederim, denedim bu yolu da ancak ayar yapıp "save&exit" kısmına tıkladığım anda biostan atıp terkar başlıyor pc. 2-3 kere denedim ancak yapamadım.
Thermal Grizzly Kryonaut Extreme macun da çok iyi iş yapabilir izlediğim testlerde sıvı-metal macundan sonra en iyi değerleri veren macun. tabi değerler sistemden sisteme değişcektir.
teşekkür ederim hocam. deniyorum hemenAyarları yaptıktan sonra F10 ile kaydedip çıkmanız gerekiyor. Bende de aynı BIOStan atma sorunu oluşuyordu ben o şekilde çözdüm.
Kryonaut ve MasterGel Maker macunların ikisinin çok kıyaslandığını ve bazı yabancı sitelerde MasterGel Maker'ın daha uzun süre değiştirmeden gittiğinin söylendiğini gördüm. Ama bu macun bitince onu alıp denerim teşekkürler.
Denedim ancak leptop açılıp tekrar kapandı ve ayar kaydedilmedi. Sanırım bu ayarı hiç yapamayacağım. Sağlık olsun ..teşekkür ederim hocam. deniyorum hemen
Bugün Cooler Master CryoFuze alıp denedim. Cinebench R23 testinde dahi 88 dereceyi geçmedi işlemci. (-105mV undervolt uygulanmış halde)Teşekkür ederim, denedim bu yolu da ancak ayar yapıp "save&exit" kısmına tıkladığım anda biostan atıp terkar başlıyor pc. 2-3 kere denedim ancak yapamadım.
Thermal Grizzly Kryonaut Extreme macun da çok iyi iş yapabilir izlediğim testlerde sıvı-metal macundan sonra en iyi değerleri veren macun. tabi değerler sistemden sisteme değişcektir.
Hocam macunu kullanıp gözlemlerini yazar mısın ? Bende macunu değiştirdim ancak markasını bilmiyorum şuan sıcaklık değerlerim normal seyrediyor , daha önceki bakım yaptırdığım yer macunu kalitesiz kullanmış bu yüzden sıcaklık değerlerim yüksekti . Senin yaptığın gözleme göre 1-2 ay içerisinde macunu tekrar değiştirmeyi düşünüyorum .Bugün Cooler Master CryoFuze alıp denedim. Cinebench R23 testinde dahi 88 dereceyi geçmedi işlemci. (-105mV undervolt uygulanmış halde)
CryoFuze oldukça viskoz geldi bana. Yaymak zordu. 0.7Ml için yüksek fiyat ancak performansı muazzam. Kryonaut hakkında daha önce baktığım sitelerde MasterGel Maker'dan daha kısa sürede pump-out yaşandığını söylüyorlardı. Bu kez 14W/m-K değerli macunla deniyorum. Umarım yine pump-out yaşamam.
1 hafta sonra deneyimlerim oldukça pozitif, performans kaybı, 90 dereceye çıkma gibi bir durum asla yok, ama bildiğiniz gibi her macun böyle. CryoFuze oldukça rijit, katı bir formdaydı. Birçok kişi bunun sorun teşkil ettiğini söylemiş, yaymak zor demiş ancak ben yanında gelen spatulayla oldukça homojen, ince tabaka halinde dağıttım. Katı olması pump-out açısından güven verici bana kalırsa. Yer değiştirmesinin az olacağını düşünüyorum. İlk haftadaki gözlemlerim de bunu destekler nitelikte. Gelişme olursa paylaşırım.Hocam macunu kullanıp gözlemlerini yazar mısın ? Bende macunu değiştirdim ancak markasını bilmiyorum şuan sıcaklık değerlerim normal seyrediyor , daha önceki bakım yaptırdığım yer macunu kalitesiz kullanmış bu yüzden sıcaklık değerlerim yüksekti . Senin yaptığın gözleme göre 1-2 ay içerisinde macunu tekrar değiştirmeyi düşünüyorum .
Hocam CryoFuze bile dışarı taşmış işlemciden. Çareyi sıvı metalde buldum. Bugün uyguladım, sıcaklıklar Cinebench R23 testinde 79 80 civarından yukarı çıkmıyor. Sıvım metal olduğu için durumun tersine döneceğini zannetmiyorum ancak gözlemlerimi paylaşırım. CryoFuze gerçekten katı ve taşmayacak bir yapıdaydı ama o bile taştıysa silikon bazlı macunlardan uzak durmak gerekiyor.Hocam macunu kullanıp gözlemlerini yazar mısın ? Bende macunu değiştirdim ancak markasını bilmiyorum şuan sıcaklık değerlerim normal seyrediyor , daha önceki bakım yaptırdığım yer macunu kalitesiz kullanmış bu yüzden sıcaklık değerlerim yüksekti . Senin yaptığın gözleme göre 1-2 ay içerisinde macunu tekrar değiştirmeyi düşünüyorum .