MSI GL65 Thin cihaza RAM yükseltmesi

Burkitovski

Hectopat
Daha fazla  
MSI GL65 Thin i7 10750 RTX3060 bir laptop almıştım 16 GB de RAM'i var. Ben bu laptopa 16 GB daha RAM eklemek istiyorum. Genel olarak zaten tüm ihtiyaçlarımı karşılayan bilgisayarımdan oyunlarda daha iyi performans almak için bunu yapmayı düşünüyorum. Termal macun yenileme vs de yapmayı düşünüyorum işlemci 80-85 derecelere kadar çıktığı için endişeleniyorum. RAM'imi arttırıp işlemciden biraz feragat edip aynı performansı almayı hedefliyorum. Bildiğim kadarıyla bilgisayarımın 2 tane RAM slotu var ama bunu nereden ve nasıl kontrol edebileceğimi bilmiyorum. Biri beni aydınlatabilirse cok mutlu olurum cünkü 16 GB RAM alıp tek slotu oldugunu öğrenirsem üzülürüm :D ben bu RAM yükseltmesini yaparken nelere dikkat etmeliyim? Hangi RAM'lerin benim bilgisayarım ile uyumlu olduğunu nasıl anlayabilirim? E varsa bir de RAM tavsiyeniz benim bilgisayarımla uyumlu olan söylerseniz sevinirim. Teşekkürler (bütçe sorunum yok)

ram.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizde dual channel RAM var, 32 GB yapmak için 2x8 RAM'inizi satıp 2x16 RAM kiti almanız gerekmekte, ayrıca SPD sekmesini de atabilir misiniz?

SPD kısmına gelip slot slot kontrol edebilirsiniz. Slot 1 ve slot 2 şeklinde yazar.

cpugpu.png

Bu da cpu ve gpu nun bulundugu sekmenin ssi. İşlemcimin 80-85 derecede çalışıyor olmasından endişeliyim. Ram yükseltmesi yapmak işime yarayabilir mi ? İnternette yaptıgım araştırmalara göre 80 derece üstü sıcaklıklarda işlemcinin ömrü kısalabiliyormuş özellikle uzun süre bu sıcaklıklarda kalırsa (oyun esnasında bu sıcaklıkları görüyor ve en az 2-3 saat oynuyorum günlük). Bu durumda yapabileceğim en mantıklı hamle ne olur ram yükseltmek mi başka birşey mi?

Eki Görüntüle 1361992
Bu da cpu ve gpu nun bulundugu sekmenin ssi. İşlemcimin 80-85 derecede çalışıyor olmasından endişeliyim. Ram yükseltmesi yapmak işime yarayabilir mi ? İnternette yaptıgım araştırmalara göre 80 derece üstü sıcaklıklarda işlemcinin ömrü kısalabiliyormuş özellikle uzun süre bu sıcaklıklarda kalırsa (oyun esnasında bu sıcaklıkları görüyor ve en az 2-3 saat oynuyorum günlük). Bu durumda yapabileceğim en mantıklı hamle ne olur ram yükseltmek mi başka birşey mi?
Ram arttırmak sıcaklıklarınız düşürmez. Sıcaklıklarınızın yüksek olması termal macunlardan ya da havalandırma problemlerinden kaynaklanır. Marka modeli nedir laptopun

Hocam şu olması lazım;

MSI GF65 Thin 10UE-045XTR Intel Core i7 10750H 16GB 512GB SSD RTX3060 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar​

Bu yaz almıştım daha alalı 9 ay civarında bir süre oldu. Termal macunları değiştirmek gereklimidir bilmiyorum. Oynadıgım oyunun sistem gereksinimlerini de karşılıyor lakin tek endişem işlemci sıcaklıgı. Güç yönetiminden max işlemci performansını %99 a aldım ve bu sayede sanırım turbosu kapanıyormuş. %100 iken zaten cpu 95 derecelerdeydi. %80 lere düşürmek sıcaklıgını fazla düşürmüyor ve bilgisayarda takılmalar veya oyun performansında düşüklüğe yol açıyor.

Hocam şu olması lazım;

MSI GF65 Thin 10UE-045XTR Intel Core i7 10750H 16GB 512GB SSD RTX3060 Freedos 15.6" FHD Taşınabilir Bilgisayar​

Bu yaz almıştım daha alalı 9 ay civarında bir süre oldu. Termal macunları değiştirmek gereklimidir bilmiyorum. Oynadıgım oyunun sistem gereksinimlerini de karşılıyor lakin tek endişem işlemci sıcaklıgı. Güç yönetiminden max işlemci performansını %99 a aldım ve bu sayede sanırım turbosu kapanıyormuş. %100 iken zaten cpu 95 derecelerdeydi. %80 lere düşürmek sıcaklıgını fazla düşürmüyor ve bilgisayarda takılmalar veya oyun performansında düşüklüğe yol açıyor.
Yani dediğim gibi termal macunlar yanmış olabilir, hava kanalları kapanmış olabilir... bir çok nedeni olabilir. Bu nedenler sürüsünden sadece küçük bir temizlikle kurtulabilirsiniz. Ayrıca fn+1 tuş kombinasyonuyla turbo modun açılıyor olması gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı