MSI GL72 6QF düşük CPU hızı sorunu

FMK

Kilopat
Daha fazla  
MSI GL72 6QF modelinin 16 GB RAM'e sahip versiyonunu kullanıyorum. BF1 oynarken MSI Afterburner programında takip ediyorum işlemci şimdiye kadar max 3090 MHz gördü. Oysa ki 6700HQ turbo boost ile 3.50 GHz görebiliyormuş. İşlemci sıcaklığı 70 küsur derecelerde seyrediyor. Oyun esnasında her iki fan da turbo çalışıyor. Oyun açık değil internetten video izlerken sıcaklık 48-50 derecelerde. Afterburner verileri mi yanlış yoksa farklı bir durum mu söz konusu? Bu arada bilgisayar gaming modunda çalışıyor.

msi dragon center ve msi afterburner sıcaklık değerleri de birbirinden biraz farklı, hangi değeri doğru kabul etmeliyim?

CPU-Z programındaki değerleri de aşağıya ekliyorum.

CPU-Z (BENCH).PNG
CPU-Z (CACHES).PNG
CPU-Z (CLOCKS).PNG
CPU-Z (CPU).PNG
CPU-Z (GRAPHICS EXTERNAL).PNG
CPU-Z (GRAPHICS INTERNAL).PNG
CPU-Z (MAINBOARD).PNG
CPU-Z (MEMORY).PNG
CPU-Z (SPD).PNG

bf1.PNG

Maksimum turbo frekansı işlemcinin Intel® Turbo Boost Teknolojisi'ni kullanarak çalışabildiği maksimum tek çekirdekli frekanstır ve bu sıcaklık değerlerine direkt bağlı, yani işlemci 100% iken anlık olarak belki o değeri görür sonra ısınma başladığından geriler.TB ne diye araştırırsan detaya ulaşırsın.

Maksimum turbo frekansı işlemcinin Intel® Turbo Boost Teknolojisi'ni kullanarak çalışabildiği maksimum tek çekirdekli frekanstır ve bu sıcaklık değerlerine direkt bağlı, yani işlemci 100% iken anlık olarak belki o değeri görür sonra ısınma başladığından geriler.TB ne diye araştırırsan detaya ulaşırsın.
TB hakkında kısmi bilgiye sahibim, sıcaklık değeri en fazla 75 dereceyi gördü. İşlemcinin max performansı görmesine engel bir değer değil diye düşünüyorum.

Görememen normal çünkü benchmarklarda işlemciye tam yük verilir. Mevcut bilginde yanlışlar olabilir. TB kısa süreli atak şeklinde ve belli sıcaklıklarda çalışır. Sendeki işlemcinin sadece bir çekirdeği 3.5 Ghz'e kısa süre için ulaşabilir, baz alman gereken temel çalışma frekansı yani hep 3.5larda çalışmasını bekliyorsan 4 çekirdeğin o zaten olan birşey değil.

İlk paragrafta işlemci çekirdeklerinin ulaşabileceği TB hızları veriliyor:Intel Core i7 6700HQ Notebook Processor

Görememen normal çünkü benchmarklarda işlemciye tam yük verilir. Mevcut bilginde yanlışlar olabilir. TB kısa süreli atak şeklinde ve belli sıcaklıklarda çalışır. Sendeki işlemcinin sadece bir çekirdeği 3.5 Ghz'e kısa süre için ulaşabilir, baz alman gereken temel çalışma frekansı yani hep 3.5larda çalışmasını bekliyorsan 4 çekirdeğin o zaten olan birşey değil.

İlk paragrafta işlemci çekirdeklerinin ulaşabileceği TB hızları veriliyor:Intel Core i7 6700HQ Notebook Processor
Öncelikle sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Gönderdiğiniz linkte 4 çekirdek aktiflen maksimum 3.1 GHz değerine ulaşabilir diyor ve bf#1 oynarken 3090MHz değerini görüyorum. Anladığım kadarıyla bu oyunda 4 çekirdekte aktif ve neredeyse maksimum performansı veriyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı