MSI GP72 6QE modeli kullanıyorum. Yüksek performans modunu açınca yada işlemciye yük binince cızırtı sesi geliyor. Görev yöneticisinden açtım işlemci 3 GHz çıkınca geliyor bu ses. Çare ne olabilir ?
Sistem SSD'ye kurulu HDD Boşda duruyor. Ayrıca high performance alıyorum işlemci 3 GHz çıktığı için direk cızırtı geliyor. Yada ekonomi moda alıyorum ses gidiyor sonra bir yük bindiriyorum. İslemci GHz yine 3 lere gelince hemen cızırtı başlıyor. Hani trafodan böyle cccczzzzzz sürekli ses gelirya
Sistem SSD ye kurulu HDD Boşda duruyor. Ayrıca high performance alıyorum işlemci 3ghz çıktığı için direk cızırtı geliyor. Yada ekonomi moda alıyorum ses gidiyor sonra bir yük bindiriyorum.islemci GHz yine 3 lere gelince hemen cızırtı başlıyor. Hani trafodan böyle cccczzzzzz sürekli ses gelirya
İşlemciden öyle bir ses gelmez. Fakat frekans hızı arttığında işlemci fanıda otomatik olarak hızlanacaktır. Fan'a kablo vs. herhangi bir şey temas ediyor olabilir.
Yok hocam laptop olduğu için adaptör zaten arkasında. Hemen kısım sok tarafta. İşlemciye yük binince gelmesi çok ilginç yani. Acaba kondansatörlerden olabilir mi?
Hdd ile ilgili tüm testleri yaptım herhangi bir sıkıntı yok. Tabi SSD takviyesi yapmak şart.
Oyun ilk açıldığında çok fazla ses geliyor. Ondan sonra azalıyor.