Arkadaşlar biraz araştırdım coil whine diyorlar. Bobinlerden geliyor ama servise göndersem orası gürültülü yer olduğu için sesi duymazlar bile tahminim. Çözüm bilen var mı?
Çoğu kişi bu sorun yüzünden gönderdi. Bazılarında değişim yapıldı diye biliyorum o yüzden gönderim derim. Zaten sesi duymak için illa sessiz yerde denemesi gerekiyor bu tarz problemler için.
Çoğu kişi bu sorun yüzünden gönderdi. Bazılarında değişim yapıldı diye biliyorum o yüzden gönderim derim. Zaten sesi duymak için illa sessiz yerde denemesi gerekiyor bu tarz problemler için.
MSI'dan cevap geldi eğer arıza yoksa sizden 150+ KDV istenir diye. Bu ne saçmalık. Arıza bulamadık deseler bana şey olacak hesap.
Arkadaşlar sorunu çözdüm BIOS'tan C-State kapatınız.
Fandan değil elektriksel sesden hocam onu düzelttim BIOS'tan. Fakat şuan başka sorun var laptop fanı işlemci boşta iken 3400 RPM'lerde sürekli değişiyor 3380 3490 hiç durmadan değişiyor bu RPM normal mi?
C-States kapatırsanız işlemci sürekli yüksek frekansta çalışır ki bu da işlemcinin daha çok ısınması demek. Doğal olarak fan da soğutma için devir artırır. Gayet doğal bir zincirleme.
MSI'dan cevap geldi eğer arıza yoksa sizden 150+ KDV istenir diye. Bu ne saçmalık. Arıza bulamadık deseler bana şey olacak hesap.
Arkadaşlar sorunu çözdüm BIOS'tan C-State kapatınız.
C-States kapatırsanız işlemci sürekli yüksek frekansta çalışır ki bu da işlemcinin daha çok ısınması demek. Doğal olarak fan da soğutma için devir artırır. Gayet doğal bir zincirleme.
Tam performans moduna alınca baya cızırtı geliyor. Sanırım işlemci frekansı max olduğundan dolayı. Ekonomi moduna ya da comforta alınca düzeliyor. Çözüm var mıdır?
Bu cızırtı sorunundan dolayı servise verdim MSI cihazımı 1 yıllıktı iade çıktı. Servis anakartdan kaynaklandığını söyledi. İşlemciden geldiğine emin misin?