MSI GS 60 2PC Fan Hızı Sorunu

Burak282828

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, iyi gunler. Yenı MSI GS 60 2PC modelını aldım. Win 8.1 yukledım, sorum su; bu konudakı gıbı CPU fanı 3300rpm olarak calısıyor sureklı sonra bır anda 0 rpm dusuyor. 5 sanıye sonra tekrar yukselıyor sonra 3300 rpm'de ama cogu kullanıcılar 2800 rpm'de oldugnu soyluyor. Yanı daha dogrusu mıllet 2800 asagı dusurmeye calısıyor, ben 2800 gelse yeter bıle dıyorum. Acaba yaz sıcaklıklarından dolayı olabılır mı? @Recep Baltaş@Ali Güngör İncelemelerinde 2800 cıvarı oldugu gozlenıyor, boşta sistemi yeni kurdum MSI'ın mevcut sitesinden BIOS, firmware, VBIOS olarak hepsını guncelledım, sorunsuz 45 cıvarlarında sıcaklık, fan tozlu degıl, ayrıca fan bırazcık fazla ses yapıyor. Acıkcası fan profılı atama falan var ama guvenemıyorum, lutfen yardımcı olun, yardımlarınızı beklıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Havalar sıcak. Bende de MSI GE62 2QE modeli var bilgisayarın sıcaklığı 50 derecede sabitlenmiş. 50 derecenin altında ise fanlar çalışmıyor. 50 derece ve 50 derece üstünde ise fanlar çalışmaya başlıyor. Bu durum senin bilgisayarında da vardır büyük ihtimalle. Yazın aldığım için havalar sıcak ve bilgisayar 50 derecede iken fanı çalışıyor. Soğutucu denediğimde dediğim gibi oldu 50 derecenin altına düştüğünde fanlar tamamen kapandı. Korkulacak bi durum yok bence yazdan kaynaklı olabilir.

Şimdi şöyle söyleyeyim arkadaşlar dediğiniz gibi yazdan dolayıda olabılır fakat makıne bazen mesela 40-45 derecede kalıyor boşta fakat anlamadıgım hep makıne 3300 rpm cıvarında 38-40 derece oluyor sonra bırden makıne 0 rpm e düşüyor bekliyor 5-6 sn sonra tekrar fan sesi yukselıyoru 4500 oluyor sonra tekrar 3300 rpm geri donuyor yanı sureklı dongu ıcınde. bosta bıle 3300 rpm cıvarı calısıyor yanı normalde daha oncede msi kullandım 2850 rpmde falan calısıyordu azıcık yuklenınce makıneye tamam normal 3300 rpm yıne olsun skıntı degıl, 2850rpm yıne 3300 rpm gore nazaran daha iyi en azından sessız oluyor komple kapatsında demıyorum yanı arkada calısanda bısey yok, sankı bırısı sureklı 3330 rpm e ayarlarlamıs cıhazı sureklı o modda shift modunda greene almama ve makıneyı guc tasarrafuna almama ragmen, bırısı yardımcı olsun gs 60 kullanıcıları delırcem vallaha?

Bilgisayarın altına birşey koy dostum ayaklarını biraz havaya kaldır hava alan deliklerini biraz kaldırıp dene dostum eğer sorun biraz olsa duruyorsa bil ki hava sıcaklığından kaynaklı bir sorun var. Çalışıp çalışıp durmasının sebebi ise dediğim gibi benimki 50 dereceden sonra çalışıyor fanlar çalışıyor sonra fanlar durup tekrar çalışıyor. Recep Baltaş'ın bilgisayarı incelediği zamanlar havalar çok güzeldi.

Dostum zaten ayaklarını kaldırınca bı mıktar fan 300 0 rpm kadar gelıyor hava sıcak ondands olabılır derıgınız gıbı recep baltasın ınceledıgı donem havalar dedıgınız gıbı guzelde olabılır. Ayrıca buzdolabına bıle koydum bakım napcak sıye 2800 civarına ınmeden 0 rpm e tekrar ınıyor sonra cıkıyor yanı 2800 cıvarı normalde bı pcnın dusuk modu o yuzden acaba fırmware gs 60 ghostpro olan firmwarenımı guncellesem, nasıl olsa aynı model sadece ıcındekı donanımlar bıraz farklı gs 60 ghost pronun fırmware surumu 506. benımki(gs 60 2pc) 507 acaba onun fırmwarenımı kullansam skıntı olmazsa en azından belkı yenı fw de skıntı vardır gs 60 2pc kullanıcılarıda bı yardımcı olsa?

Evet arkadaslar an ıtıbarı ıle saatlerce ugrastım ve sacma sapan programlar var ıdı ama onları hıc yapmadım skıntıya gırmesın dıye makıne cok cozum gelmedı eskı gs 60 2pc fw indirdim 506 olanı netten bakıo 507 skıntılı muhtemelen guzelce guncelledım cıhazı suan hem ısı hemde rpm olarak skıntı kalmadı 3100 cıvarlarında calısıyor makıne ısıda fazla artmıyor sesde asırı derecede yapmıyor duzensız browswrde ses cıkarmıyor konuyla ılgıleenlere tesekkur ederım saglıcakla kalın iyi geceler

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı