İyi günler,
2 kg civarlarında 14 ya da 15.6 inch bir gaming laptop almayı düşünüyorum.
The Razer Blade 2015
The New Razer Blade Gaming Laptop - Now Available in QHD+ or Full HD
Gigabyte P35w v4
XOTIC PC | GIGABYTE P35Wv4-BW3K - 15.6" Gaming Laptop
MSI GS60 Ghost Pro 605
XOTIC PC | MSI GS60 Ghost Pro 4K-605 - NVIDIA Maxwell GTX 970M w/ 4K Screen
Bunlar aradığım taşınılabilirlikte olan bu markaların en son modelleri, ama başka da önerirseniz çok güzel olur
Şimdi burada bazı sorularım var:
1. Şu 3 ü arasında performans, kullanışlılık, batarya süresi ve ısınma gib kriterlere göre en iyisi sizce hangisi?
2. intel 5 t generation yakın zaman da çıktı malum, intel in reklamlarında hız, performansın yanında daha uzun batarya süresi vaat ediyordu, sizce bu ne kadar gerçekçi ve 4. nesil yerine 5. nesil tercih almalı mıyım?
3. nvidia gtx970m li modeller ilgimi çekti, fakat gtx960m li modellerle arasında ciddi bir performans farkı var mı?
4. Ekran konusunda da çok farklı seçenek var. Bir laptop için Full HD den yüksek çözünürlük ne kadar önemli, biliyorum mobil ekran kartları büyük ihtimal yeni nesil oyunları 3k ya da 4k çözünürlükte istenilen performans da çalıştıramayacaklar ama böyle bir beklentim yok zaten. Merak ettiğim, fotoğraf kalitesine masaüstüne falan nasıl yansıyacağı, retina yı aratmayacak bir görüntü kalitesi elde edebilir miyiz 4k ile yoksa yine bir fazla para için bir kandırmaca mı?
5.Razer in çekici yanlarından biri de tamamen aliminyum olması, şık gözükmesi dışında aliminyum kasanın performansa bir etkisi var mıdır olumlu ya da olumsuz?
6. win 10 un da geleceğini düşünürsek dokunmatik ekran efektif bir şey olabilir mi?
Ekstra verebileceğiniz her bilgi için çok müteşekkir kalırım
Ayrıca zamanında Level ve Chip den takip ettiğim Recep Baltaş yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.