Merhabalar ben MSİ GS40 6QE kullanıcısıyım, bataryam şiştiğinden dolayı yeni batarya sipariş ettim. Sonra dedim ki içini açmışken termal macun da değiştiririm (Recep Bey de biliyordur çok ısınan bir seri). Performans ve Türkiye'de ulaşılabilirlik olarak 3 ürün buldum;
Cooler Master Mastergel pro
Cooler Master Mastergel maker (yanında nano ibaresi de olabiliyor)
Xigmatek Xİ-3 HDT
Üçünün de termal iletkenlikleri yakın, sırasıyla 8, 11, 9.
Bunların arasından bir seçim yapacağım hangisini önerirsiniz?
Ayrıca Xigmatek ile alakalı eski bir macun serisi olduğu için acaba sipariş edeceğim macun çok fazla rafta kalmış ve bozulmuş olma ihtimali var mı?
Son olarak eski termal macunu kolonya ve kulak pamuğu ile çıkarsam sıkıntı olur mu?
İnternette incelemeler çok dalgalı özellikle Maker özel soğutmalar için olduğundan IDLE performansı Pro'dan iyi olmayabiliyor. O yüzden bunları soruyorum.
Selamun Aleyküm Şimdiden Hayırlı Olsun Elindeki leptop çok iyi bir pc onla orantılı olarak Noctua NT-H1 gibi bir öneride Bulunucam bir termal macun için pahalı gelebilir ama gerçektende çok kaliteli bir macundur pişman olmazsın bizzat dükkanda bunu kullanmaktayım ve termal macunu kulak pamugu ile temizleyebilirsin fakat kolanya kullanmamanı öneririm
Selamun Aleyküm Şimdiden Hayırlı Olsun Elindeki leptop çok iyi bir pc onla orantılı olarak Noctua NT-H1 gibi bir öneride Bulunucam bir termal macun için pahalı gelebilir ama gerçektende çok kaliteli bir macundur pişman olmazsın bizzat dükkanda bunu kullanmaktayım ve termal macunu kulak pamugu ile temizleyebilirsin fakat kolanya kullanmamanı öneririm
çok teşekkür ederim öneriniz için yalnız o termal macunu sadece "nano katalog" diye bir sitede buldum ve fiyatı da diğerlerine göre pahalıydı bu nedenle sadece yukarıda yazdığım 3 seçenekten birini düşünüyorum (hepsiburada olduğu için biraz daha güvenilir geldi) o yüzden siz hangisini önerirsiniz 3 ü arasından?
Birde niye kolonya kullanmamalıyım, onun yerine ne kullanabilirim?
teşekkürler
son olarak laptopumun termal pad lerini değiştirsem (arctic marka pad lerler) ısınmasını bi nebze daha düşürebilirmiyim? ve bu pad leri hangi kalınlıkta almalıyım (0.5 , 1.0 , 1.5 , 2.0 mm)