MSI GTX 1050 Ti Gaming X termal pad önerisi

Strow

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Selam dostlar, tam modeli MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB olan ekran kartımı uzun süredir termal pad olmadan kullanmaktayım ve artık performansa etki ettiğini düşünmeye başladım. Yaklaşık 4-5 yıl önce bakım sırasında kartın termal padleri formunu kaybettiği için sökmüştüm ve yerine yenisini koymadan kartı toplayıp kullanmaya devam etmiştim.

Yine uzunca bir süredir bazı oyunlarda drop ve ani FPS düşüşleri yaşamaktayım, kart sıcaklığını maksimum 85 derece gördüğüm için sorunun sıcaklıkta olduğunu düşünmüyordum. Ancak son zamanlarda araştırma yaptım ve termal pad gerektiren VRAM ve çipin farklı sıcaklıklara sahip olduğunu öğrendim, benim görebildiğim sıcaklık çip sıcaklığıymış.

Bu sebeple acaba bu drop ve ani FPS düşüşleri VRAM aşırı ısındığı ve ben bunu göremediğim için mi oluyor bunu merak ediyorum. Durum böyleyse termal pad alıp takmak istiyorum, siz model ve milimetre olarak ne önerebilirsiniz? Şimdiden teşekkürler.

Tam sistem;
MSI A320M Pro VD/S
AMD Ryzen 3 2200G 3.7GHz 4C-4T
MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB
Kingston 2x8GB 2400MHz 16CL
Samsung 870 EVO 1TB
Frisby FOEM 400W
Corsair 4000D Airflow

Son düzenleme:
Thermal Grizzly markasının modelleri iyi o markaya bir göz atabilirsiniz.

Şu konuları düzenleyen bazı moderatörlerin daha fazla yazım hatası yapması beni bitiriyor, zaten düzgün yazmışım ama illa elleyip bir şeyleri sözde düzeltecekler. (hepsine söylemiyorum kimse üstüne alınmasın)

Thermal Grizzly markasının modelleri iyi o markaya bir göz atabilirsiniz.
Hocam onu görmüştüm ancak hem boyutları küçük hem fiyatları fazla, anlam veremedim.

1757169084687.png

Thermal padin olculeri de onemli, 1.5mm ile 1mm arasinda bir şey bulursaniz iyi olur. Fazla ince olursa baski olmaz cok kalin olursa da abarti baski olur.

O moderatör kimse artık hala inatla konuda yazan sistem özelliklerimin sonuna nokta koyuyor, nokta denen işaret cümle bitiminde kullanılır bunu da biz mi söyleyelim?

Eki Görüntüle 2570009

Thermal padin olculeri de onemli, 1.5mm ile 1mm arasinda bir şey bulursaniz iyi olur. Fazla ince olursa baski olmaz cok kalin olursa da abarti baski olur.
Bunu da görmüştüm hocam, doğrulamak için ChatGPT'ye sormuştum ve o da bana "1mm felan uygun" tarzında birşey demişti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı