MSI GTX 1070 Ekran Kartına İşlemci ve Anakart Önerisi

Ryzen 5 2600 çok rahat besler merak etmeyin.
anakart olarak öneriniz nedir hocam
Sistem oyun odaklı olacaksa Intel öneririm.Yok iş için de kullanırım diyorsanız R5 2600 e ses etmem.Ryzen 5 2600 çekirdek yönünden zengin olsada 1080p oyunlarda i5 8400 den ileride değil.Hatta forumda konular var idi Ryzen işlemci kullanan arkadaşlar kartın tam yükte kullanılmadığından bahsediyorlar.Ryzen in kârı şuan güncel işlemci.İntel de 9. nesil çıktı bizim işlemciler 1 tık eskidi :)
sadece oyun odakli olacak sistem evet ama simdi arada cok cok daglar gibi bir fark olmayacaksa arada kalan parayla diger parcalari da kaliteli alayim diyorum :)

Sistem oyun odaklı olacaksa Intel öneririm.Yok iş için de kullanırım diyorsanız R5 2600 e ses etmem.Ryzen 5 2600 çekirdek yönünden zengin olsada 1080p oyunlarda i5 8400 den ileride değil.Hatta forumda konular var idi Ryzen işlemci kullanan arkadaşlar kartın tam yükte kullanılmadığından bahsediyorlar.Ryzen in kârı şuan güncel işlemci.İntel de 9. nesil çıktı bizim işlemciler 1 tık eskidi :)
Şuan aralarında 300 tl fark var i5 8400 ile ryzen 5 2600 arasında. Oyunlarda ortalama 10-15 FPS üstünlük sağlıyor Intel. Değer mi bilemedim.

anakart olarak öneriniz nedir hocam

MSI B450 Gaming Plus

aslinda 10-15 fps benim farkedebilecegim bir sey degil gunde 5 saat knight oynayacaksam 2-3 saat fifa ve yeni nesil acik dunya oyunlari bence ryzen suan daha mantikli gibi :)
Bahsettiğim değerler zaten 720p için 1080p'de çıta biraz daha azalıyor.

Burdan bakabilirsiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen işlemcilerden tam anlamıyla verim alabilmek için yüksek Mhz ram lazım sizdeki ram modeli ne acaba ?

Bahsettiğim değerler zaten 720p için 1080p'de çıta biraz daha azalıyor.

Burdan bakabilirsiniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen işlemcilerden tam anlamıyla verim alabilmek için yüksek Mhz ram lazım sizdeki ram modeli ne acaba ?

ram secenegimi islemciden sonra belirleyecegim

Ryzen bir işlemci için o zaman dual kit 16 gb en az 3000 Mhz bir ram tavsiye ederim.
attiginiz video cok aciklayici oldu tesekkur ediyorum ve ryzende karar kıldım anakart olarak ise msi b450 tomahawk veya gaming plus'i secicem ram icin tavsiye edeceginiz bir site veya marka varmidir? gece gece cok yordum ama bilgisizligime verin hocam cok ozur diliyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı