Çözüldü MSI GTX 1080 GAMING X Düşük FPS Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tolunay D.

Hectopat
Yer
Uzunköprü, Edirne
Daha fazla  
Evet arkadaşlar yukarıda belirttiğim gibi düşük FPS alıyorum. Cevaplarınızı bekliyorum (n)

• Anakart: Asus MAXIMUS VII RANGER Intel Z97 3200MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX Anakart
  • İşlemci: Intel Haswell Core i7 4770 3.4GHz 8MB Cache LGA1150 İşlemci
  • RAM: Corsair Vengeance 16GB (4x4GB) 1600MHz DDR3 Ram
  • Ekran Kartı: MSI GTX1080 GAMING X 8GB GDDR5X 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı

Oyun testleri:

Rise of Tomb Raider: 1920x1080 - Ultra : 58FPS
Assassin's Creed: Unity: 1920x1080 - Ultra : 48FPS

Çözüm
Tamam işte arkadaş GTX 1080 1080P'da tam performans veriyor demiş, bu neyin tartışması? Sorunun MSAA açık olmasından kaynaklıymış şimdi FXAA açtım, Rise of Tomb Raider'da 120-130FPS alıyorum sorun çözüldü.
Korsan yüzünden mi bilemiyorum. Ancak korsan oyun olması kötü oldu. GTX 1080, 1080p çözünürlükte darboğaz yapıyor diyorlar. Şu ana kadar öyle bir şeye pek rastlamadım. Evet, işlemci kullanımı yükseliyor, ancak ekran kartı kullanımı önemli ölçüde azalmıyor. Normalde daha fazla FPS alman gerek. 90-140 civarı olması gerek.

Monitörünüz nedir?
Samsung S22C300H 21.5" 5ms (Analog+HDMI) Full HD LED Monitör

Korsan yüzünden mi bilemiyorum. Ancak korsan oyun olması kötü oldu. GTX 1080, 1080p çözünürlükte darboğaz yapıyor diyorlar. Şu ana kadar öyle bir şeye pek rastlamadım. Evet, işlemci kullanımı yükseliyor, ancak ekran kartı kullanımı önemli ölçüde azalmıyor. Normalde daha fazla FPS alman gerek. 90-140 civarı olması gerek.
Rise of Tomb Raider'de MSAA kapatıp yaptım, 140FPS çıktı.

Hocam monitörünüz 60hz. Bu nedenle. Bu ekran kartı için en az 2K monitör lazım. Onu alacak paranız yok, ama GTX 1080 ekran kartını da çok istiyorsanız 1080p 144hz'de olur. Hem 21.5 inç, hemde 60hz.

Önceki mesajınıza baktım da, 140 FPS almışsınız. Demek ki sorun MSAA gibi ayarlar yüzündenmiş.

Hocam monitörünüz 60hz. Bu nedenle. Bu ekran kartı için en az 2K monitör lazım. Onu alacak paranız yok, ama GTX 1080 ekran kartını da çok istiyorsanız 1080p 144hz'de olur. Hem 21.5 inç, hemde 60hz.

Önceki mesajınıza baktım da, 140 FPS almışsınız. Demek ki sorun MSAA gibi ayarlar yüzündenmiş.
Kardeşim Hz ile performansın ne alakası var söyler misin? Bir kaç forumda 144Hz'in sadece yüksek FPS hissetmek için alındığını duydum. Şimdi sırf 60Hz olduğu için yeni bir monitör mü alayım. Ben 1080p ayarda ben 5-10 yıl getirsin diye aldım bu kartı.

Kardeşim Hz ile performansın ne alakası var söyler misin? Bir kaç forumda 144Hz'in sadece yüksek FPS hissetmek için alındığını duydum. Şimdi sırf 60Hz olduğu için yeni bir monitör mü alayım. Ben 1080p ayarda ben 5-10 yıl getirsin diye aldım bu kartı.
Madem biliyorsun neden böyle saçma sorular soruyorsun anlamadım valla. O sistem, o monitör, bu fiyatta bir para harcayıp ta korsan oyun çok acayip valla !

Madem biliyorsun neden böyle saçma sorular soruyorsun anlamadım valla. O sistem, o monitör, bu fiyatta bir para harcayıp ta korsan oyun çok acayip valla !
Sende para çoksa orijinal alabilirsin, hem ben tüm oyumlarım korsan demedim. Bilmek istiyorsan Steam üzerinden 31 adet oyun satın aldım. Oyunların hepsi 500 üzeri fiyatı var. FIFA 17 250tl verdim ve orijinal almaya çalışıyorum. Sizin gibi forum görmedim bir korsan cümlesi geçti diye yardım etmiyorsunuz, bravo valla bu özelliğinizi yeni öğrendim. Herkes zengin değil!

Sende para çoksa orijinal alabilirsin, hem ben tüm oyumlarım korsan demedim. Bilmek istiyorsan Steam üzerinden 31 adet oyun satın aldım. Oyunların hepsi 500 üzeri fiyatı var. FIFA 17 250tl verdim ve orijinal almaya çalışıyorum. Sizin gibi forum görmedim bir korsan cümlesi geçti diye yardım etmiyorsunuz, bravo valla bu özelliğinizi yeni öğrendim. Herkes zengin değil!
Zenginlikle durumun alakası yok paranın olmaması insanların yaptığı emeğe saygı göstermemeni mi doğuruyor. İndirimleri bekle. Paranı biriktir. Her oyunu aynı anda indirip hemen oynamak zorunda değilsin sonuçta.

Sizin gibi forum görmedim bir korsan cümlesi geçti diye yardım etmiyorsunuz, bravo valla bu özelliğinizi yeni öğrendim.
Kuralları okumadın demek oluyor bu kurduğun cümle o zaman.

Arkadaşlar arkadaşın üstüne gelmeye gerek yok bu kadar. Parasını ne siz veriyorsunuz isteyen istediğini yapmakta özgür.

Sorunuza gelecek olursak VSYNC ayarı açık olabilir mi? FPS sabitlemişsiniz sanki bana öyle geldi. Birde keşke 1060 alsaydınız. 1080P DE GTX 1080 çok çok fazla.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı