MSI GTX 960 4 GB ve i7 4790K düşük performans sorunu

Kemal Gülpınar

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Yaklaşık bir ay önce Pendik Vatan Bilgisayar'dan 4 bin liraya yakın kasa topladım. MSI GTX 960 4 GB ve i7 4790k işlemci dahil bu kasada işlemci soğutucusu bile aldım. Gelgelelim ben sık sık Dota 2 oynuyorum ve Twitch üzerinden yayın yapıyorum. Yayın yaparken ya da yayın açmadan sadece Dota 2 oynarken FPS değerlerimde düşme oluyor. Kalıcı olarak eski haline çıkarabilmem için oyunu kapatıp açmam gerekiyor. Diğer oyunlarda bir sıkıntım yok CS:GO 1280x 720 çözünürlükte 4x MSAA ve Anisotropic 4X filtering ve anti-aliasing modda 400 FPS oluyor yeri geliyor 250 FPS oluyor iyi yani performans olarak. Size sorum şu: Bu bilgisayarın performansı olması gereken şekilde mi? Yoksa ben mi çok abartı şeyler bekliyorum. Bazı incelemelerde vatan'a geri götürün aldıgınızda performansı yükselmiş olarak geri alıyorsunuz dediklerini gördüm. Başka oyunlarda sıkıntı olmuyor ama misal Dota 2 de skill atarken meteor vs 1 saniyelik donmalar kasmalar oluyor kartı alalı daha 1 ay oldu. Ne yapmamı önerirsiniz? Kasam Xigmatek Assasin 700w + 80 bronze kasa içinde tek kasa fanı var ve işlemci soğutucusu kullanıyorum stok fan değil. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dota 2 de aldigim fps twitch yayini yapmayi saglayan obs programi acikken 1440x900 cozunurlukte tum grafik ayarlari kapali 120 130 fps ama ilk oyunu attiktan sonra fps 90 100 lere geriliyor. Obs programi kapaliyken de ayni ccozunutlukte 170 fps ye kadar cikiyor ama bir oyun sonra gene ayni 90 100 fps de kaliyor. Msi gaming 3 anakart 8 gb ram var. Isletim sistemim windows 7 cakma

Dota 2 de aldigim fps twitch yayini yapmayi saglayan obs programi acikken 1440x900 cozunurlukte tum grafik ayarlari kapali 120 130 fps ama ilk oyunu attiktan sonra fps 90 100 lere geriliyor. Obs programi kapaliyken de ayni ccozunutlukte 170 fps ye kadar cikiyor ama bir oyun sonra gene ayni 90 100 fps de kaliyor. Msi gaming 3 anakart 8 gb ram var. Isletim sistemim windows 7 cakma

Sorun 120'den 90'a düşmesi mi ?

Hayir sorun sicaklik degeri 50 yi gecmemesine ragmen kalici performans dususleri. Arti 60 dereceyi gecse bile fanlar calismiyor. Msi gaming app basli basina dert. Demek istedigim sorun su baska bilgisayarlar daha iyi performans aliyor full ayarlarda 120 fps aliyor gtx 960 ama benim en dusuk ekranda o kadar bile olmuyor. Arti skill atarken takiliyor oyun.

Anakartim msigaming 3 onuda sifir aldim 700w +80 bronze psu var

Ekran kartini aldiktan sonra nvidiadaki driveri kurdum cd den kurmadim. Oc nedir bilmem hic yapmadim ama bu kalici fps dususleri sinir bozucu fanlar 60 dereceden sonra calismiyor. Elle de calistiramiyorum ancak msi gaming appteki tusa basinca calisiyorlar. Islemci de obs acikken 55 derece

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı