MSI GTX 960 4 GB ve i7 4790K düşük performans sorunu

Kemal Gülpınar

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Yaklaşık bir ay önce Pendik Vatan Bilgisayar'dan 4 bin liraya yakın kasa topladım. MSI GTX 960 4 GB ve i7 4790k işlemci dahil bu kasada işlemci soğutucusu bile aldım. Gelgelelim ben sık sık Dota 2 oynuyorum ve Twitch üzerinden yayın yapıyorum. Yayın yaparken ya da yayın açmadan sadece Dota 2 oynarken FPS değerlerimde düşme oluyor. Kalıcı olarak eski haline çıkarabilmem için oyunu kapatıp açmam gerekiyor. Diğer oyunlarda bir sıkıntım yok CS:GO 1280x 720 çözünürlükte 4x MSAA ve Anisotropic 4X filtering ve anti-aliasing modda 400 FPS oluyor yeri geliyor 250 FPS oluyor iyi yani performans olarak. Size sorum şu: Bu bilgisayarın performansı olması gereken şekilde mi? Yoksa ben mi çok abartı şeyler bekliyorum. Bazı incelemelerde vatan'a geri götürün aldıgınızda performansı yükselmiş olarak geri alıyorsunuz dediklerini gördüm. Başka oyunlarda sıkıntı olmuyor ama misal Dota 2 de skill atarken meteor vs 1 saniyelik donmalar kasmalar oluyor kartı alalı daha 1 ay oldu. Ne yapmamı önerirsiniz? Kasam Xigmatek Assasin 700w + 80 bronze kasa içinde tek kasa fanı var ve işlemci soğutucusu kullanıyorum stok fan değil. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Msi banada çok karışık geldi. Asus da ise öyle bir sıkıntı yaşamadım asus bu konuda kendini gelistirmis. Özellikle yazılımda. Size tavsiyem oyunu nvidia experiancede optimize etmeden oynayın. Bu bemim fpsimi dota da 400 e çıkartmıştı. Ama optimize iken 100-120 civarıydı.

Abi onu diyorum iste nvidia experience i kapiyorum oyunu ben de biliyorum yok acmiyorum hic sizin de mi ekran karti gtx 960?

Sıcaklıklar ise problem değil bence. Sizde anlamadığım şey 60 dereceyi geçince sıcaklık fanlar çalışmıyor mu?
60 dereceyi benchmark testlerinde gecirdim buna ragmen fanlar calismadi. Afterburnerda fanlari elle calistiram dedim yine calismadi sadece msi gaming appda calisiyor oyun oynarken 55 derece max. Oyunda dota 2 full dusuk ayarlar 1440x900 cozunurluk nvidia panelde maksimum performansa ayarli guc yonetimi

Acaba ekran kartini daha dusuk performans veren slota takmis olabilirler mi? Degulse de nasilnayarlarim pc sorunumu kart yildirdi biktirdi beni

Abi onu diyorum iste nvidia experience i kapiyorum oyunu ben de biliyorum yok acmiyorum hic sizin de mi ekran karti gtx 960?

60 dereceyi benchmark testlerinde gecirdim buna ragmen fanlar calismadi. Afterburnerda fanlari elle calistiram dedim yine calismadi sadece msi gaming appda calisiyor oyun oynarken 55 derece max. Oyunda dota 2 full dusuk ayarlar 1440x900 cozunurluk nvidia panelde maksimum performansa ayarli guc yonetimi
Arkadaşım gtx 960 kullanıyor. Bende r9 380. Arkadaşımda da o problem vardı ve optimizasyonu kapattığında çözüldü. Ama ekran kartında ikisinide denedim bana yazılımda AMD daha iyi geldi. Gaming evolved çok hoşuma gitti. Fanlara gelecek olursak, fanlarınızda bir sıkıntı yok bence. Bu msi'ın kendi soğutmasının özelliği. Kart yorulmayınca fanlar çalışmıyor.

Peki oyunda yasadigim takilmalara nasil bir cozum bulabilirim? Sizdeki kart benim gtx 960dan cok ustun bir kart mi ben 400 u birak 200 zor goruyorum acaba yanlis psi slota mi taktilar karti ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı