MSI GTX1080 GAMING X sistem toplama

Makaleler
4
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Technopat'ı uzun süredir takip etmekteyim ancak topladığım ve 1-2 hafta içerisinde elimde olacak sistem hakkında sizlerin görüşlerini almak için henüz üye oldum. İlk belirtmem gereken şey Overclock yapmayı düşünmüyorum o yüzden K serisi bir işlemci ve OC destekli bir anakart almayacağım. Videolarda izlediğim kadarıyla i5 6600 GTX 1080 ile beraber olduğunda darboğaz olmuyor. Hesaplı hava sirkülasyonu iyi olan bir kasa önerir misiniz max 300 Tl olsun fiyat lütfen, Zalman z11 plus biraz dar gibi geliyor bana o yüzden bir kasa tavsiyenizi alırım. Sizin bu sistem üzerine fikirleriniz görüşleriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim. Sistem eklediğim resimde mevcuttur ama ben buraya da yazıyorum.
-VIEWSONİC 24" XG2401 144HZ PROFESYONEL GAMING MONİTÖR
-XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 600W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
-MSI GTX1080 GAMING X 8GB GDDR5X 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı
-MSI B150 GAMING M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart
-Intel Core i5 6600 Soket 1151 3.3GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
-CORSAIR 8GB Value DDR4 2133Mhz CL15 Tek Modül Ram (2 ADET)
-Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
-Crucial 275GB MX300 Serisi Sata 6.0Gb/s Internal SSD (Okuma 530MB / Yazma 500MB)

Dosya Ekleri

• en son sistem.jpg
    en son sistem.jpg
    91,1 KB · Görüntüleme: 105
Son düzenleme:
İ5 6600, 1080P'de yer yer darboğaz yapıyor. Genel olarak performansın iyi olur. Sisteminde güzel olmuş.

Anladım. Ben Youtube'da videoları izlemiştim. fps olarak çok çok az fark ediyordu. Ama diğer arkadaşların yorumlarını da beklerim i5 6600'de gtx 1080'de darboğaz olup olmadığı konusunda. Bu arada monitörü buna değiştirdim. ASUS 24" PG248Q 1ms Full HD 180 Hz G-SYNC HDMI GAMING LED MONİTÖR. GTX 1080'de g-sync olmadan olmaz diye düşünüp, bütçeyi zorluyorum.

Bütçenin 7500 TL olduğunu varsayarak şöyle bir sistem yaptım;

İşlemci: İ7 6700
Anakart: ASRock H170 Pro4/Hyper
RAM: Kingston HyperX Fury 16 (2x8) GB 2133 Mhz
Ekran Kartı: MSI GTX 1080 Gaming X
HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM
SSD: Crucial MX200 250 GB
Kasa: Zalman Z11 Neo
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 80+Bronze 750 W
Monitör: Asus VG248QE
Toplam 7548 TL

Teknobiyotik'ten toplandı.

Bütçenin 7500 TL olduğunu varsayarak şöyle bir sistem yaptım;

İşlemci: İ7 6700
Anakart: ASRock H170 Pro4/Hyper
RAM: Kingston HyperX Fury 16 (2x8) GB 2133 Mhz
Ekran Kartı: MSI GTX 1080 Gaming X
HDD: Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM
SSD: Crucial MX200 250 GB
Kasa: Zalman Z11 Neo
Güç Kaynağı: Aerocool KCAS 80+Bronze 750 W
Monitör: Asus VG248QE
Toplam 7548 TL

Teknobiyotik'ten toplandı.

İşin doğrusunu söylemek gerekirse sikayetvar.com'dan okudum teknobiyotik hakkında iyi şeyler duymadım. Bir de ben normalde Ankara'daydım şimdi Şanlıurfa'ya atandım Urfa'ya kargo gönderimi süresince sıkıntı olur diye korkumdan buradaki vatan mağazasına gittim, o mağazaya getirtip alayım dedim. Bir arıza bir garantilik bir durum olduğunda verebileyim diye. Ayrıca asrock markası övülüyor, hep olumlu görüşler mevcut fakat MSI'ın yanından geçemez gibi bir klişe de aklımda yok değil. Teşekkür ederim görüşünüz için

ASRock hafife alınacak bir anakart değildir. O.C. rekoru dendiğinde aklınıza ilk gelen markalardan biri de ASRock olmalıdır. Teknobiyotik'e güvenebilirsiniz. Vatan size daha yakın diye daha pahalı parçalar alıp kazıklanmayın bence. Zaten Teknobiyotik, Sinerji, İnventus gibi siteler Vatan'dan daha iyidir.

ASRock hafife alınacak bir anakart değildir. O.C. rekoru dendiğinde aklınıza ilk gelen markalardan biri de ASRock olmalıdır. Teknobiyotik'e güvenebilirsiniz. Vatan size daha yakın diye daha pahalı parçalar alıp kazıklanmayın bence. Zaten Teknobiyotik, Sinerji, İnventus gibi siteler Vatan'dan daha iyidir.

Haklısınız aslında şimdi düşündümde ama bu kadar para verirken Urfalı kargocuları güvenmiyorum doğrusu :) Vatan kurumsal olarak getirtiyor ya gelirken bir şey olursa parçaya ben uğraşmam direk yenisini getirirler diye. Eğer Ankara'da olmuş olsam direk novabilgisayar.com'dan satın alıcaktım.

@Recep Baltaş monitör konusunda kafam çok karışık. Viewsonic 144hz 1ms mi yoksa g-sync bir monitör mü bu sisteme? G-sync konusunda profesyonel bazı oyuncuların kullanmadığını, 144fps altında zaten g-sync'e gerek olmadığı kanısındayım? ne dersin abi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı