Msi GX70 Açılışta Bios'a Yönlendirme

Enes Gürleyik

Hectopat
Katılım
4 Nisan 2013
Mesajlar
69
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci(Turizm)
Arkadaşlar br konuda Baredit diye program gördüm ayni pc'de kullanılan işlemci hızi sabitleme programı. Kullanan arkadaşta hiç bir şey olmamış fakat bende sorun oldu. İlk yükledim pc resetlemek gerekiyor dedi.

Sonra resetleme seçeneğini işaretledim. Sonra başlangıç ekranına gitmek istediğimde hata verdi ve sanırsam programla ilgiliydi. Sonra pc'yi resetledim ilk açılırken mavi bir ekran sürekli yanıp sönüyordu sonra güç düğmesi ile kapattım ve tekrar başlattım "Invalid signature detected. Check secure Boot Policy in Setup" diye bir şey çıktı ok deyince de otomatik olarak bios ekranına attı. Ne yapmam gerekiyor arkadaşlar? Yardımcı olun lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Default durumda enabled halde duruyor zaten. Disabled yapıp da denemiştim hiçbir şey olmamıştı.

D8B5C794C936EC1A4B51F59C4150F80D.jpg



346FEF61730B4B513B9C70FAD85F6653.jpg


A3B2A76111E704AD382E6CB601C2883B.jpg


EE98C62FA6C2026E84B406817BA04005.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ah be güzel kardeşim sağlıklı çalısan bir işlemci için 3,5 fps daha fazla alırım diye niye bilmediğiniz programları yüklersiniz bilmemki, sonra da böyle veryansın edersiniz, yok barditmiş yok overclokmus bunlar saçma sapan ve pc nin en önemli parcalarına ya tamamen zarar veren ya da ömrünü kısaltan işler. Neyse olmus bir kere, once pc yi güvenli modda acarak yuklediğin programı tamamen kaldır hatta regedit bolumunde software kısmından da eğer var ise değerlerini sil,en olmadı laptobu açıp bios pilini sök 5 dakika bekleyip yine tak biosun sıfırlanmıs olur. Bu da olmazsa servis yolu elinden öper.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşte buda nefise giriyor, daha iyisini isteyim derken cogu durumda elindekinden de olabiliyorsun. Şimdi kardesım laptobun acılırken devamlı olarak bas f7, f8 ya da f12 tusu olması lazım her laptopta değişiyor cunku sen hepsini dene oradan cıkan ekrandan da guvenli modda baslat yazısını gorursun zaten.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O tuslari denedim hatta googleda arastirmada yaptim guvenli modda baslatmak icin falan ama bulamadim cozumunu direk o kirmizi yazi cikiyor resimdeki baska yoksa birde bios pilini denesek ama onun nerede oldugunu bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de esc ve delete tuslarını dener mısın? Birinden birinin mutlaka girmesi lazım. O da olmazsa bios pilini cıkar. Çıkarmadan once de su videodakini yap bakalım belki sorunun hallolur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim biosta böyle birş ey yok ben böyle bir şey görmedim o yere de F3 basınca girebiliyorum o UEFI Firmware settings yeride var ama ona tıklayınca biosa atıyor öyle bir şey çıkmıyor. O tuşlarda işe yaramadı kardeşim ya. Acaba komut isteminden bir şeyler yapamaz mıyım? Msconfigi falan açmak gibi regedit açıyor fakat senin dediğin yeri bulamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Biraz geç bir bilgi olacak ama 1 saat önce GX70 3BE Bios update'i yaparken bilgisayarım bir anda kapandı ve tekrar açtığımda " Checking media presence, no media present" error'u aldım. Türkçe sayfalarda ilk aramamda burada bir başlık buldum ve sizin sorununuzla aynı olduğunu gördüm ancak çözüm bulunamamıştı.. Yabancı kaynaklarda da biraz zor da olsa anlatıyor ama çözümü belki bulurum diyerek tipik format atma evresine geçtim ve "Drive where windows loaded is locked" mesajını aldım. Bu mesajdan sonra da iş çok kolaylaştı ve https://www.youtube.com/watch?v=zXsXNZHRC8U bu linkte disk kitlenmesi çözümünü bir windows cd'si CMD komut sayfasında komutlar aracılığıyla çözdüm. Format atmama bile gerek kalmadan bilgisayarım eski haline geldi. "Servise götürme, garanti dahilinde mi, kesin birşey yandı" düşüncelerinden kurtulmuş oldum. Ancak Dağhan bey'in de dediği gibi makinaların kimyasını değiştirecek hareketlere pek bulaşmamak gerekiyor ki ben bu update işlemini MSI'ın kendi sayfasındaki Bios sekmesinden yaptım...

Yardımcı olduysam ne mutlu =)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı