Semih Demir
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Konusunu açmıştım hatırlarsan. Bu konuyu açan arkadaştan da özür diliyorum kirletiyoruz biraz kusura bakmasın lütfen...@Semih Demir Anakartın oyun performansına etkisi olmaz, çok az etkiler ona da etkiler demek doğru değildir. H110M Anakartlarla İ5-İ7 kullanmakta bir sakınca yok dediğim gibi. PSU'nun yetip yetmemesi için işlemci ve ekran kartı seçimi bu noktada önemli. Diğer bileşenler bu iki unsur kadar güç gereksinimi duyan parçalar değildir. H110M Anakartlara İ7'de taksan GTX 1080 Tİ'de taksan yine tam performans alırsın. Sistemde performansını belirleyen temel faktörlerin başında işlemci ve ekran kartı uyumu gelir, birbirini tam olarak beslemeli. Daha sonra RAM miktarın ve PSU'da sistemin için yeterli olmalı. Diğer Anakartlar arasındaki farklar nedir diye sorarsan da şöyle söyleyeyim donanım özellikleri farklılıkları, Chipset, malzeme kaliteleri ve çok az etkili olsa da performans diyelim. Bu özelliklerde farklılıklar var modeller arası. Örneğin K serisi işlemcilere gidipte OC desteği olmayan Anakart almanın anlamı yoktur, tercihlerinize göre Anakart tercihi yapmanızda fayda var. Diyelim sen İ5 6500 işlemcisiyle bir sistem toplamak istiyorsun, Anakartını da B150 model seçmişsin sonra ekran kartı olarakta RX 470 almayı düşünüyorsun ama bir baktın bütçen yetmiyor, bütçene uydurmak için gidip Anakartı H110M yapıp ekran kartını da RX 470-480 almanda bir sakınca yok, bütçen hangi ekran kartına yetiyorsa işlemcin darboğaz yapmadığı sürece H110M modeline istediğin kartı takabilirsin. Bu Anakartlarda da SLİ-CF olmaz tabii.
2 tercihim var öncelikle, konuyu açan arkadaşın bahsettiği anakarta sahip bir sistem daha var bulduğum. 800 TL ucuz bu sistemi alabiliyorum ( i5 6500 , H110M Pro - 8 GB RAM - 1 TB Harddisk) şimdi bu sistemi 3.000 liradan alma imkanım var daha iyisini de alabilirim ama ben teknolojinin en son getirdiğini kullanmak yerine öğrenmek ve uğraşmak istiyorum. Bu sistemi ekran kartsız olarak alıp en kötü GTX 1080 takabilirim. Ama bir yandan da ( NZXT S340 Kar beyazı kasa, 16 GB RAM, Gigabyte G1 Gaming Z170X-Gaming 7, i7 6700K, Corsair Hydro H100i v2 Soğutma, Corsair Force LE 120GB 560MB-530MB SSD) bu sistemi de ekran kartsız 3.800'den alabiliyorum. Bu 2. sistem diğerinden daha iyi bileşenlere sahip olduğuna göre biraz daha bekleyip GTX 1080 Ti alıp taksam buna daha iyi olmaz mı? Tabi 1080 de olabilir indirimdeyken gidip onu alacağım 3.500 TL vermek bir üstüne saçma olur israfa gerek yok. Ama varsayalım stoklarda yok (kontrol ettim, yoktu.) o bahane ile biraz bekleyip GTX 1080 Ti taksam diyorum? Dansöz gibi oldum iyice açıkçası bir o yana bir bu yana...