MSI H110M PRO-VD Anakarta i7-7700K Takmak

@Semih Demir Anakartın oyun performansına etkisi olmaz, çok az etkiler ona da etkiler demek doğru değildir. H110M Anakartlarla İ5-İ7 kullanmakta bir sakınca yok dediğim gibi. PSU'nun yetip yetmemesi için işlemci ve ekran kartı seçimi bu noktada önemli. Diğer bileşenler bu iki unsur kadar güç gereksinimi duyan parçalar değildir. H110M Anakartlara İ7'de taksan GTX 1080 Tİ'de taksan yine tam performans alırsın. Sistemde performansını belirleyen temel faktörlerin başında işlemci ve ekran kartı uyumu gelir, birbirini tam olarak beslemeli. Daha sonra RAM miktarın ve PSU'da sistemin için yeterli olmalı. Diğer Anakartlar arasındaki farklar nedir diye sorarsan da şöyle söyleyeyim donanım özellikleri farklılıkları, Chipset, malzeme kaliteleri ve çok az etkili olsa da performans diyelim. Bu özelliklerde farklılıklar var modeller arası. Örneğin K serisi işlemcilere gidipte OC desteği olmayan Anakart almanın anlamı yoktur, tercihlerinize göre Anakart tercihi yapmanızda fayda var. Diyelim sen İ5 6500 işlemcisiyle bir sistem toplamak istiyorsun, Anakartını da B150 model seçmişsin sonra ekran kartı olarakta RX 470 almayı düşünüyorsun ama bir baktın bütçen yetmiyor, bütçene uydurmak için gidip Anakartı H110M yapıp ekran kartını da RX 470-480 almanda bir sakınca yok, bütçen hangi ekran kartına yetiyorsa işlemcin darboğaz yapmadığı sürece H110M modeline istediğin kartı takabilirsin. Bu Anakartlarda da SLİ-CF olmaz tabii.
Konusunu açmıştım hatırlarsan. Bu konuyu açan arkadaştan da özür diliyorum kirletiyoruz biraz kusura bakmasın lütfen...
2 tercihim var öncelikle, konuyu açan arkadaşın bahsettiği anakarta sahip bir sistem daha var bulduğum. 800 TL ucuz bu sistemi alabiliyorum ( i5 6500 , H110M Pro - 8 GB RAM - 1 TB Harddisk) şimdi bu sistemi 3.000 liradan alma imkanım var daha iyisini de alabilirim ama ben teknolojinin en son getirdiğini kullanmak yerine öğrenmek ve uğraşmak istiyorum. Bu sistemi ekran kartsız olarak alıp en kötü GTX 1080 takabilirim. Ama bir yandan da ( NZXT S340 Kar beyazı kasa, 16 GB RAM, Gigabyte G1 Gaming Z170X-Gaming 7, i7 6700K, Corsair Hydro H100i v2 Soğutma, Corsair Force LE 120GB 560MB-530MB SSD) bu sistemi de ekran kartsız 3.800'den alabiliyorum. Bu 2. sistem diğerinden daha iyi bileşenlere sahip olduğuna göre biraz daha bekleyip GTX 1080 Ti alıp taksam buna daha iyi olmaz mı? Tabi 1080 de olabilir indirimdeyken gidip onu alacağım 3.500 TL vermek bir üstüne saçma olur israfa gerek yok. Ama varsayalım stoklarda yok (kontrol ettim, yoktu.) o bahane ile biraz bekleyip GTX 1080 Ti taksam diyorum? Dansöz gibi oldum iyice açıkçası bir o yana bir bu yana... :)

Hemen Z170A M5 anakartımı satıp H110M alıyorum.

Ne kadar da salakmışım (!) neden Z170A'ya o kadar para verdim ki.

Ciddi misiniz sahiden? 250 TL'lik bir anakart bu kartı destekleyebilir mi? Nasıl oluyor bu? İşlemcisi i5 6500 bir de diyelim... Nasıl besleyecek bu ikisi bu canavar ekran kartını? Yada ekran kartı bu ikisini mi beslemiş olacak? :)

Boşver... Cidden hemen gidip H100M alacağım. Ne de olsa boşu boşuna Z170A kazığı yedik!

Boşver... Cidden hemen gidip H100M alacağım. Ne de olsa boşu boşuna Z170A kazığı yedik!
Bizim anlatmak istediğimiz bu değildi ama sen hala kafanın dikine gitmeyi tercih ediyorsun. Biz size H110m alın demiyoruz. Z170A öneriyoruz fakat H110m ile overclocksuz aynı performansı alırsınız diyoruz ama siz buna karşı çıkıyorsunuz. Yok ferrariye tüp takmak falan geçiceksiniz bu işi.

Hocam işlemci veri yolu hızını belki tam karşılayamayabilir, ama arkadaş oyunlarda o etkiyi hissetmez. Yani bence takılabilir ama tabiki overclock yapamaz. Bence takılmasında bir problem yok.
Bu arada H110m ve i 7700k veriyolu hızı konusunda bir problem yaşamıyor. CPU'nun içinde kuzey köprüsü olması işi çok daha iyi duruma getiriyor.

Ne alakası var İbrahim. Sadece GTX 1080 ekran kartının takılabileceğinin anormal bir şey olmadığını söylüyorlar.

H110M anakartların x16 slotları PCI-E 3.0 değil 2.0 ayrıca 6 adet PCI-E hattına sahiptir. En üst seviye ekran kartları tam performans vermesi için en az PCI-E 2.0 x16 yada PCI-E 3.0 x8 gerekir. PCI-E 2.0 x8 = PCI-E 3.0 x4 buda yeterli olur çok az kayıpla. Ancak PCI-E 2.0 x6(H110) = PCI-E 3.0 x3 yeterli gelmez.

H110M anakartların x16 slotları PCI-E 3.0 değil 2.0 ayrıca 6 adet PCI-E hattına sahiptir. En üst seviye ekran kartları tam performans vermesi için en az PCI-E 2.0 x16 yada PCI-E 3.0 x8 gerekir. PCI-E 2.0 x8 = PCI-E 3.0 x4 buda yeterli olur çok az kayıpla. Ancak PCI-E 2.0 x6 = PCI-E 3.0 x3 yeterli gelmez.
Hayır hocam PCI Express 3.0 x16 destekliyor. MSI'ın sitesine girip bakabilirsin.

PCİ Express 3.0 destekliyor 2.0 desteklese bile sorun olmaz. Biz direk H110M alın bütçesine göre karar verin diyoruz. İ7 6700K işlemcisine gidip H110M al demiyoruz konuyu farklı yerlere çekmeyin. Anakart oyun performansını da doğrudan etki etmez.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı