MSI H110M PRO-VD Anakarta i7-7700K Takmak

Peki size bir soru?
2 yil sonrasinin hesabini yapmak ne kadar mantikli? Burada bilgisayardan bahsediyoruz ve konu sahibi 1-2 sene sobra takabilir miyim i7 7700K diyor.
Kardeşim konumuz bu değil biz zaten arkadaşa gereken cevabı verdik. Ama siz "Ferrariye tüp takmaktan beter" diyerek kullanıcıları yanlış yönlendirdiniz. Bundan önceki konuda da aynısını yaptınız. Eğer okumadıysanız tekrar hatırlatıyorum bu postumu tekrar tekrar okuyun.

MSI H110M PRO-VD Anakarta i7-7700K Takmak

Bilmiyorsunuz bari doğruyu kabullenin. Bu kadar egoist olmayın.

Ben hala ferrariye tüp taktığınızı söylüyorum. Onun yerine 1-2 sene sonra i7 7700K (!) takmak yerine şimdi SSD, RAM VS. gibi şeyleri sonra almak şartı ile i5'li dizebilirdi.
Herşeyin en iyisini ben bilirim mantığıyla hayat sürdürmeye devam edin. Arkadaş buraya gayet mantıklı bir hamle yapmak için sorusuna cevap aramaya gelmiş ama siz insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Şahsi fikriniz bir kenara gerçekleri değiştiremezsiniz.

İ7 7700 alabilir, illa K serisi alma zorunluluğu yok. Direk olarak H110M tavsiye etmediğimiz de yok bunu altını çizerek belirteyim. Bütçeniz hangi Anakarta yetiyorsa onlara yönelin. Ancak gelip H110M Anakart İ5-İ7 takılmaz demeyin, takmakta bir sıkıntı yok.

Hayır hocam PCI Express 3.0 x16 destekliyor. MSI'ın sitesine girip bakabilirsin.
Aynen hocam H110M'nin PRO-VD modeli "Pci Ex 3.0" destekliyor.
H110 PCH'ın maalesef PCI-E hat sayısı 6 ve sürümü 2.0'dır.

Intel® H110 Chipset Ürün Teknik Özellikleri

PCİ Express 3.0 destekliyor 2.0 desteklese bile sorun olmaz.
Tabii ki PCI-E hat sayısı yeterli olduğu taktirde sorun olmaz.

H110 PCH'ın maalesef PCI-E hat sayısı 6 ve sürümü 2.0'dır.

Intel® H110 Chipset Ürün Teknik Özellikleri

Tabii ki PCI-E hat sayısı yeterli olduğu taktirde sorun olmaz.
PCI Express x16'yı kuzey köprüsü yönetiyor güney köprüsü değil. Yani CPU ile tümleşik olan kuzey köprüsü PCI Express x16'yı kontrol ediyor ve bu kuzey köprüsünün PCIe 3.0 desteği var. Zaten MSI'ın istesine bakarsan PCIe x16 3.0 desteğine sahip olduğunu göreceksin. Diğer PCI slotlarını H110m chipseti yönettiği için 2.0 desteği olduğu doğru ama ekran kartı slotu 3.0 kesin destekliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı