MSI H81M E33 sistem yükseltme önerisi

HiquaTR

Decapat
Elimde anakart, i5 4670K işlemci, 16 GB RAM, High Power hpc 450 H12s PSU, HD Graphics 4600 sistem var.

Ben geçen macun sürmek için açarken soğutucunun bacağını kırdım şimdi CPU Max %30 çalışabiliyor. Yani soğutucu lazım.

Seçenek A: Yeni soğutucu + PSU + ekran kartı almak mı?

Seçenek B: Yeni işlemci + anakart + ekran kartı almak mı?

Bütçe 3K. Seçenek b için elimdeki anakart işlemciyi 1.8-2K arası satabilirim.
Seçenek A'da ekran kartı RX 580 PSU da ona göre olabilir.
Seçenek B'de işlemci 12100F anakart da LGA1700 olur. Ekran kartı basit bir şey olur mesela GTX 560 Ti.

Şu anki haliyle PSU sadece 2x6 pin var. Yani Max GTX 1060 çalıştırır.

Amacım oyun oynamak ama HD Graphics 4600 ile idare eden neler başarır. Bir de uzun ömürlü olsun diyorum. İleride param olunca GPU alırım diyorum.

@FehmiDogru.js
@He stole my money
Çok uzun bir aradan sonra merhaba.

3k eğer anakart işlemci ram satarsam 2.5k falan ekstradan olur
PSU 12V kanalından ne kadar güç veriyor? Anakart değişmek istemiyorsan RX 5500XT 8GB, 1060 6GB gibi kartlara bak bir de ucuz bi kule tipi fan al işini görür.

Anakart değişeceksen etiketlediğin arkadaşlar yardımcı olur. İkinci el piyasasında güncel parçalar hakkında fiyat bilgim yok şuan.

Gtx 1060 falan 2k ya var yeni nesil kartların çoğu 8 pin ama bunda yok. 12v çıkışı 350w ama kendinden tek 6 pin bende adaptör var molex to 6 pin öyle 2x6pin oluyor. Geleceğe yönelik olsun diye 2. Seçenek var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…