MSI H97 Anakart RealTek Ses Kartı Driver Sorunu

Uraniumhazee

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar çok ilginç bir sorun ile karşı karşıyayım.
2 sene önce bir sistem toplamıştım ve bugün format attım. Anakartın resmi sitesinden sürücüleri indirdim ancak ses kartında bir sorun yaşıyorum.

Destek: H97 GAMING 3 | MSI Türkiye | Motherboard - The world leader in motherboard design 64

upload_2017-1-28_11-10-50.png

Sorunum şu: Windows 10'u sıfırdan kurduğumda bilgisayarın sesi sorunsuz olarak çıkıyor. Herhangi bir sürücü kurmadan ses çalışıyor.

Aygıt yöneticisi şu şekilde:

upload_2017-1-28_11-12-19.png

Kayıttan yürütme aygıtlarında hoparlör ve kayıt sekmesinde mikrofon sorunsuz olarak gözüküyor.

Sorun ise siteden Realtek sürücüsünü indirip kurduğumda ses yok oluyor. Masaüstü sağ alt ses simgesinin yanında kırmızı çarpı işareti çıkıyor. Kayıttan yürütme ve kayıt sekmesinde ne hoparlör ne mikrofon çıkıyor. Aygıt yöneticisine ses video ve oyun deneticileri sekmesine Realtek isimli ünlem içeren bir satır geliyor.

Arkadaşlar monitörüm HDMI acaba ses mi çakıştı diye düşündüm ancak kullandığım monitörün yazılımı sesi desteklediği halde monitörde hoparlör yok. Acaba sorun bu mu diyerek monitörü VGA bağladım ve ses kartını tekrar yükledim ancak aynı sorunu yaşıyorum.

İşin ilginç yanı daha önce böyle bir sorun yoktu ses kartı sorunsuz olarak çalışıyordu.
Sizce sorun ne olabilir? Neden Realtek sürücüsünü anakartın resmi sitesinden indirdiğim halde sorun yaşıyor olabilirim? Ek bilgi isterseniz yazmanız halde hemen cevap vereceğim.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı