MSI H97 Gaming 3'ün NVMe desteği var mı?

Gürkan..B

Megapat
Daha fazla  
2 gün önce Kingston A2000 1TB'lik modeli aldım fakat ne hikmetse anakarta taktım ve BIOS'da dahi gözükmüyor. Ayrıca BIOS'um da güncel. Ben bu SSD'yi almadan önce konu açmıştım ve uyumlu vs dediler. Hata belki diğer SSD'lerden dolayıdır diye düşünerek onları söküp tekrar baktım yok. USB'den temiz Windows kurayım dedim disk seçim yerinde de gözükmüyor. İnternetteki bütün çözümleri denedim ve sonuç alamadım. Acaba disk mi bozuk geldi diye de düşünmüyor değilim. Birkaç gün sonra arkadaşımın bilgisayarına takıp da deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-01-09 at 14.31.29 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-09 at 14.31.29 (1).jpeg
    69,2 KB · Görüntüleme: 71
  • WhatsApp Image 2022-01-09 at 14.31.29 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-09 at 14.31.29 (2).jpeg
    95,8 KB · Görüntüleme: 59
  • WhatsApp Image 2022-01-09 at 14.31.29.jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-09 at 14.31.29.jpeg
    179,1 KB · Görüntüleme: 69
  • Adsız.png
    Adsız.png
    115,4 KB · Görüntüleme: 55
Var hocam. Bu nesilde 10Gb/s olarak destekliyor.

Son düzenleme:
Yaptım hocam yaptım. Hic bir değişiklik olmadı.
Var hocam. Takmadan önce varsa BIOS güncellemesi de yapın. Bu nesilde 10Gb/s olarak destekliyor.

BIOS Modu UEFI değil mi hocam? Çünkü yalnızca UEFI olarak desteği var.

Boot menüye de bakabilirsiniz. BIOS Mode UEFI olması gerekir. CSM falan da varsa onu da kapatıp deneyin. NVMe için Legacy desteği yok.

Bir de bu şekilde BIOS`u resetleyip deneyin. Fişten çekik olarak pilini sökün ve 10 dakika sonra takıp deneyin. Kurulum USB`si de UEFI GPT olsun.

Bir de bu şekilde BIOS'u resetleyip deneyin. Fişten çekik olarak pilini sökün ve 10 dakika sonra takıp deneyin. Kurulum USB'si de UEFI GPT olsun.

Dediklerinizi yaptım. Sonuç olumsuz. 😞 yarın SSD'yi söküp arkadaşımın bilgisayarına takacağım. Onunki nisbeten benim bilgisayardan daha güncel. Eger onda da okumazsa demek ki sorun SSD'de.
Bir de bu şekilde BIOS'u resetleyip deneyin. Fişten çekik olarak pilini sökün ve 10 dakika sonra takıp deneyin. Kurulum USB'si de UEFI GPT olsun.

Biraz gec oldu ama arkadaşımın bilgisayarında denedim ve takar takmaz çalıştı. ASUS B350M-A anakarti var onda. PCI Express'e takilan adaptorlerden alsam çalışır mı?

Son düzenleme:
Çalışır hocam. Bu anakartta Boot konusunda da sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Daha fazla hız almak için yedek ekran kartı yuvasına da takabilirsiniz. PCI Express kartlar kendilerinden büyük olan yuvada çalışır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı