Herkese selam. Technopat ailesinde aslında yıllardır anonim olarak vardım. Konular hep hazır olduğundan dolayı pek aileye katılma fırsatım olmamıştı. Neyse, aranızda yeniyim. Benim de bir sorum olacak sizlere.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere 2 laptop arasında gidip geliyorum.
MSI.
i7 12700H.
RTX 3050 Ti (3050 Ti'ye çöp diyorlar 2060'ı bile geçemiyor diyorlar)
16 GB DDR4 RAM.
512 SSD.
15.6 inç 144 Hz ekran tazeleme hızı.
999 euro çantası ve mouse hediyeli.
İşlemci olarak çok fark oluşturur mu? Amd den eski nesillerde çok kez üzülen biri olarak AMD de hep ayağım geri atıyor. Biliyorum çok ilerlediler. Ama ne biliyim intel daha bi stabil ilerliyor gibi. Oyun oynayan biri değilim. 3D tasarımcıyım. Bazen render alıyorum. Grafik kartımı baya zorluyorlar. Normal halde tasarım programı çalıştırırken fan sesi duymak istemiyorum. Acer ve HP vardı gtx 1650 kartlı i5 9300H fan oyunda değilken render almıyorken normal halde Solidworks Siemens NX te süpürge Makinesi gibi çalışıyordu fanı.
Grafik gücü lazımsa gene ROG daha mantıklı, ama 12700h ile 6800h arasında büyük bir fark var evet. Fakat AMD işlemci tarafında gayet iyi, stabilite vsde sorun yaşamazsınız.
Mux ile benim işim yok zaten. Oyuncu değilim. Tasarım programı kullanacağım. Tercihi ekran kartından yana kullandım. Umarım beni üzmez AMD. Mux mantığını yönetten aygıtı devredışı bırakarak yapamaz mıyız? Otomatik olarak rtx devreye girmez mi?