Elektronik MSI MAG 256F 180 Hz sepette 4.259 TL

Bu monitörün neden parlaklıgını bu kadarrr gömüyorlar anlamıyorum bana gayet yeterli geliyor normal bir monitör parlaklığı.
Bende anlam veremedim. Monitörlerden anlayan birisi değilim fakat foruma sorarak 256F aldım en iyi parlaklık ve en iyi panele sahip diyorlardı şimdi de E2 modeli daha iyi diyorlar.

Bende anlam veremedim. Monitörlerden anlayan birisi değilim fakat foruma sorarak 256F aldım en iyi parlaklık ve en iyi panele sahip diyorlardı şimdi de E2 modeli daha iyi diyorlar.

Bu bütçe de ki çoğu monitör MSI olarak hemen hemen yakın. Herkesin farklı bir düşüncesi var. Burada E2 iyi diyen kaç kişi sanki? Herkes aynı şeyi mi düşünecek hocam? İkisi de iyi monitör fakat E2 özellik bakımından daha zengin.

1) G244PF gerçek 10 bit değil. Bu bütçede gerçek 10 bit alabileceğinizi mi sandınız gercekten? Hem ne 10 bit olması ne de doğal olmaması hiçbirinin bir anlamı yok: link.
2) 256F'in parlaklığı düşük değil. 360 nit. O yüzden alanlar "Yeterli" diyor zaten.
3) Işik sızması ile IPS glow tamamen farklı şeyler. En ufak alakaları yok. Glow adı üstünde IPS'lerin kronik sorunudur. Hepsinde olur, şiddeti farklıdır. Sızma ise kenardan aydınlatmalı tüm panel tiplerinde (VA, TN, IPS) olabilir ama olmaması gereken bir sorundur.

Ve hayır G244PF E2 daha kötü bir model.

1) G244PF gerçek 10 bit değil. Bu bütçede gerçek 10 bit alabileceğinizi mi sandınız gercekten? Hem ne 10 bit olması ne de doğal olmaması hiçbirinin bir anlamı yok: link.
2) 256F'in parlaklığı düşük değil. 360 nit. O yüzden alanlar "Yeterli" diyor zaten.
3) Işik sızması ile IPS glow tamamen farklı şeyler. En ufak alakaları yok. Glow adı üstünde IPS'lerin kronik sorunudur. Hepsinde olur, şiddeti farklıdır. Sızma ise kenardan aydınlatmalı tüm panel tiplerinde (VA, TN, IPS) olabilir ama olmaması gereken bir sorundur.

Ve hayır G244PF E2 daha kötü bir model.
Kardeşim her şeyi açıklamışsın, neye göre kötü model onu da söyle. Bir çok özellik olarak E2 önde duruyor.

Kardeşim her şeyi açıklamışsın, neye göre kötü model onu da söyle. Bir çok özellik olarak E2 önde duruyor.
Bunlar hakkında inceleme yok. Net değerler veremiyorum o yüzden. Ancak fikir yürüterek kolaylıkla sonuca ulaşılabilir. Bunların kağıt üstü özelliklerinden de eski verisyonlarından da biliyoruz ki orta seviye modeller. Hiçbir top seviye 1080P 180Hz panelin %80 DCI-P3 geniş gamutu olmaz. Tepe modeller 90 ile 95 arası olur. MAG 256F %92-95 DCI-P3 gamutu, 1100 kontrastı ve 360 nit parlaklığı ile üst seviyelerle yarışan bir model. Üstüne üstük top seviyeler 5000+ üstüyken 256F kasım indirimlerinde 3800TL'ye kadar bulunabiliyordu. Tam bir F/P model.

G244F E2 ya da 2412F, LG 24GS60F-B (65F-B)'in rakibi olur.

Hangi özellik olarak 244'ün daha iyi olduğunu düşündünüz merak ediyorum. Zira herhangi bir şey yazmıyor ki üstün bir şey yazmış olsun.

Son düzenleme:
Bunlar hakkında inceleme yok. Net değerler veremiyorum o yüzden. Ancak fikir yürüterek kolaylıkla sonuca ulaşılabilir. Bunların kağıt üstü özelliklerinden de eski verisyonlarından da biliyoruz ki orta seviye modeller. Hiçbir top seviye 1080p 180Hz panelin %80 DCI-P3 geniş gamutu olmaz. Tepe modeller 90 ile 95 arası olur. MAG 256F %92-95 DCI-P3 gamutu, 1100 kontrastı ve 360 nit parlaklığı ile üst seviyelerle yarışan bir model. Üstüne üstük top seviyeler 5000+ üstüyken 256F kasım indirimlerinde 3800TL'ye kadar bulunabiliyordu. Tam bir F/P model.

G244F E2 ya da 2412F, LG 24GS60F-B (65F-B)'in rakibi olur.

Hangi özellik olarak 244'ün daha iyi olduğunu düşündünüz merak ediyorum. Zira herhangi bir şey yazmıyor ki üstün bir şey yazmış olsun.

Kardeşim ürünü görmeden incelemesini bilmeden iyi kötü öyle olamaz böyle olamaz diyorsun şimdi ben senin mesajını nasıl ciddiye alayım? G244 aldım gamutu vs gayet iyi ve 256F 250 nit bilgin olsun.

Kardeşim ürünü görmeden incelemesini bilmeden iyi kötü öyle olamaz böyle olamaz diyorsun şimdi ben senin mesajını nasıl ciddiye alayım? G244 aldım gamutu vs gayet iyi ve 256F 250 nit bilgin olsun.
Gamutu nasıl ölçtün? Gözünde renkölçer mi var? 256F'in 250 nit olmadığını da söyledim zaten. Standart yazılıyor bu değerler. Tıpkı hepsine 1000:1 girildiği gibi.
Bu seriler her zaman alt modeldi. Teknik özellikler kağıdından ve bu geçmişlerinden böyle bir varsayım yapmak gayet mantıklı.

Monitörü kullanınca monitör uzmanı olduğunu sananlara kötü haberim var: araba kullanınca araba tamircisi olmuyorsunuz.
Zaten sekmiyor. Aldığınız belli oluyor. Bizim milletimiz her zaman en iyisini alıyor zaten.

Merak edenelr için 256F incelemesi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı