MSI MAG 256F FPS modunda görüntü çok kötü çıkıyor

Fatih053

Centipat
Daha fazla  
Monitör
Msi mag 256F
Merhaba ürünü bugün İtopya'dan satın aldım ürün gayet güzel fakat ürünü FPS moduna alınca çok kötü bir görüntü ortaya çıkıyor ama onun dışında şu an için yarış modunda kullanıyorum, gayet iyi ve güzel renk kontrastları mevcut ürün bozuk mu değil mı anlamadım ama yardımcı olursanız en kısa süre içerisinde iade sağlamaya çalışırım, fotoğraf paylaşabilirim.

kötü bir görüntü derken parlak bir görüntüden mi bahsediyorsun
Yok parlak görüntü sorun degıl de renk sorunu var gibi anlamadım bozuk sanırım

Aynı monitör bende de var. O ayar hangisinde olmalı?

Ürünü FPS moduna çekince görüntü bu şekilde oluyor diğer modlarda ise parlaklık kısık yarış modu hariç onda kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_0580.jpeg
    IMG_0580.jpeg
    226,1 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_0581.jpeg
    IMG_0581.jpeg
    97,5 KB · Görüntüleme: 61
Yok parlak görüntü sorun degıl de renk sorunu var gibi anlamadım bozuk sanırım

Ürünü FPS moduna çekince görüntü bu şekilde oluyor diğer modlarda ise parlaklık kısık yarış modu hariç onda kullanıyorum.
Görselde görülen bozulmalar büyük ihtimalle monitörün overdrive ayarları, renk işleme yöntemleri veya panel tepki süresi optimizasyonları ile ilgili olabilir. FPS modu, genellikle daha hızlı tepki süresi ve daha keskin görüntü sağlamak için monitörün renk ve hız ayarlarını değiştirir.

FPS modu yerine farklı bir oyun modu (RTS, Racing, vs.) deneyin. Belki daha az agresif bir ayar kullanılıyordur.
Overdrive ayarlarını değiştirin. Genellikle "Normal" seviyede en iyi sonuç alınır. "Extreme" veya "Strong" gibi modlar ghosting veya overshoot sorunlarına neden olabilir.
HDR ve renk profillerini kontrol edin. FPS modu, SDR veya farklı bir renk profiline geçiş yapıyorsa, manuel olarak değiştirmeyi deneyin.
Farklı bir giriş kaynağı veya kablo kullanın. Bazen HDMI veya DisplayPort bağlantısında yaşanan sinyal işleme sorunları renk bozulmalarına sebep olabilir.

Görselde görülen bozulmalar büyük ihtimalle monitörün OverDrive ayarları, renk işleme yöntemleri veya panel tepki süresi optimizasyonları ile ilgili olabilir. FPS modu, genellikle daha hızlı tepki süresi ve daha keskin görüntü sağlamak için monitörün renk ve hız ayarlarını değiştirir.

FPS modu yerine farklı bir oyun modu (rts, racing, vs.) Deneyin. Belki daha az agresif bir ayar kullanılıyordur.
OverDrive ayarlarını değiştirin. Genellikle "normal" seviyede en iyi sonuç alınır. "Extreme" veya "strong" gibi modlar ghosting veya overshoot sorunlarına neden olabilir?
HDR ve renk profillerini kontrol edin. FPS modu, sdr veya farklı bir renk profiline geçiş yapıyorsa, manuel olarak değiştirmeyi deneyin.
Farklı bir giriş kaynağı veya kablo kullanın. Bazen HDMI veya DisplayPort bağlantısında yaşanan sinyal işleme sorunları renk bozulmalarına sebep olabilir.

Hemen şu an kullandığım racing modundaki görüntüyü atayım HDMI ve DP girişlerini değiştirdim bir şey değişmedi aslında FPS modundan başka modda sorun yok sadece parlaklık kısık racing mod kullanarak parlaklık sorunuda kalmıyor gayet güzel bir görüntü elde ediyorum.

1740209467451.jpeg

1740209414659.jpeg

Hemen şu an kullandığım racing modundaki görüntüyü atayım HDMI ve DP girişlerini değiştirdim bir şey değişmedi aslında FPS modundan başka modda sorun yok sadece parlaklık kısık racing mod kullanarak parlaklık sorunuda kalmıyor gayet güzel bir görüntü elde ediyorum.

Eki Görüntüle 2429888

Eki Görüntüle 2429885
O zaman büyük ihtimalle FPS modu, panelin overdrive ve renk işleme ayarlarını agresif bir şekilde değiştiriyor. Özellikle IPS panellerde bu tarz modlar bazen görüntüde yapay keskinlik, renk sapmaları veya ghosting benzeri bozulmalara neden olabiliyor.

Eğer Racing modu senin için hem parlaklık hem de görüntü kalitesi açısından daha iyi sonuç veriyorsa, onu kullanmak en mantıklı seçenek gibi görünüyor. FPS modunun avantajı genellikle daha yüksek kontrast ve hızlı tepki süresi sağlamasıdır, ama senin durumunda bozulmaya sebep olduğu için gerek yok gibi. Racing mod + biraz manuel ayar ile en iyi sonucu alabilirsin.

O zaman büyük ihtimalle FPS modu, panelin OverDrive ve renk işleme ayarlarını agresif bir şekilde değiştiriyor. Özellikle IPS panellerde bu tarz modlar bazen görüntüde yapay keskinlik, renk sapmaları veya ghosting benzeri bozulmalara neden olabiliyor.

Eğer racing modu senin için hem parlaklık hem de görüntü kalitesi açısından daha iyi sonuç veriyorsa, onu kullanmak en mantıklı seçenek gibi görünüyor. FPS modunun avantajı genellikle daha yüksek kontrast ve hızlı tepki süresi sağlamasıdır, ama senin durumunda bozulmaya sebep olduğu için gerek yok gibi. Racing mod + biraz manuel ayar ile en iyi sonucu alabilirsin.

Yani bozuk falan değildir değil mi bir de ana ekranda bozulmaya sebep oluyor yoksa normalde oyunda iken falan veya başka birdeyse iken bir sorun olmuyor parlaklık biraz az ve renkler çok kötü gözüküyor özellikle yeşil rengi hiç olmuyor neredeyse o kadar çünkü değişime kadar gidecektim de bir de OverDrive ayarı nedir?

Yani bozuk falan değildir değil mi bir de ana ekranda bozulmaya sebep oluyor yoksa normalde oyunda iken falan veya başka birdeyse iken bir sorun olmuyor parlaklık biraz az ve renkler çok kötü gözüküyor özellikle yeşil rengi hiç olmuyor neredeyse o kadar çünkü değişime kadar gidecektim de bir de OverDrive ayarı nedir?
Monitöründe bir donanımsal sorun yok gibi görünüyor. Eğer sadece FPS modunda ana ekranda bozulma oluyorsa, ancak oyunlarda veya diğer modlarda her şey normalse, bu tamamen yazılımsal/ayarlarla ilgili bir durumdur. Donanımsal bir arıza olsaydı, her modda benzer sorunlar yaşardın.

Overdrive, monitörün piksel değişim hızını artırmak için kullanılan bir teknolojidir. Amaç, hareketli sahnelerde gölgelenmeyi (ghosting) azaltmak ve daha net bir görüntü sağlamaktır.

Çok düşük overdrive → Ghosting (hareket izi) artabilir.
Çok yüksek overdrive → Overshoot (aşırı tepki) olur, yani renkler bozulabilir veya "ters ghosting" dediğimiz istenmeyen parlak izler oluşabilir.

Menüde "Response Time" veya "OD (Overdrive)" gibi bir ayar varsa, bunu "Normal" veya "Low" olarak değiştir.
Eğer "Extreme" veya "Strong" gibi modlar açıksa, bunlar renk sapmalarına sebep olabilir.

FPS modunda renkler kötüleşiyorsa ve Racing modunda her şey normalse, bence monitörü değiştirmene gerek yok. Sadece FPS modunu kullanmazsın, olur biter. Racing modu veya custom ayarlarla çok daha iyi sonuç alabilirsin.

Monitöründe bir donanımsal sorun yok gibi görünüyor. Eğer sadece FPS modunda ana ekranda bozulma oluyorsa, ancak oyunlarda veya diğer modlarda her şey normalse, bu tamamen yazılımsal/ayarlarla ilgili bir durumdur. Donanımsal bir arıza olsaydı, her modda benzer sorunlar yaşardın.

OverDrive, monitörün piksel değişim hızını artırmak için kullanılan bir teknolojidir. Amaç, hareketli sahnelerde gölgelenmeyi (ghosting) azaltmak ve daha net bir görüntü sağlamaktır.

Çok düşük OverDrive → ghosting (hareket izi) artabilir.
Çok yüksek OverDrive → overshoot (aşırı tepki) olur, yani renkler bozulabilir veya "ters ghosting" dediğimiz istenmeyen parlak izler oluşabilir.

Menüde "response time" veya "od (OverDrive)" gibi bir ayar varsa, bunu "normal" veya "Low" olarak değiştir.
Eğer "Extreme" veya "strong" gibi modlar açıksa, bunlar renk sapmalarına sebep olabilir.

FPS modunda renkler kötüleşiyorsa ve racing modunda her şey normalse, bence monitörü değiştirmene gerek yok. Sadece FPS modunu kullanmazsın, olur biter. Racing modu veya Custom ayarlarla çok daha iyi sonuç alabilirsin.

Gerçekten çok çok teşekkür ederim şu an evde değilim eve gittiğimde fotoğraf paylaşırım yardımcı olursanız çok daha hoşuma gider değiştiricektim ki siz bunları diyene denk çünkü racing modunda bir problem yok ama FPS modunda görüntü belli sadece bozuk mu diye şüphe ettim sonucta zaman yakınken iade veya değişim sağlayabilirim diye erken çözüme başvurdum
Zaten amacım fps modunda olup olması değil yarın öbür gün satarsam diye böyle bir problem olmasın diye birazda düşündüm

Overdrive, monitörün piksel değişim hızını artırmak için kullanılan bir teknolojidir. Amaç, hareketli sahnelerde gölgelenmeyi (ghosting) azaltmak ve daha net bir görüntü sağlamaktır.

Çok düşük overdrive → Ghosting (hareket izi) artabilir.
Çok yüksek overdrive → Overshoot (aşırı tepki) olur, yani renkler bozulabilir veya "ters ghosting" dediğimiz istenmeyen parlak izler oluşabilir.

Menüde "Response Time" veya "OD (Overdrive)" gibi bir ayar varsa, bunu "Normal" veya "Low" olarak değiştir.
Eğer "Extreme" veya "Strong" gibi modlar açıksa, bunlar renk sapmalarına sebep olabilir.

FPS modunda renkler kötüleşiyorsa ve Racing modunda her şey normalse, bence monitörü değiştirmene gerek yok. Sadece FPS modunu kullanmazsın, olur biter. Racing modu veya custom ayarlarla çok daha iyi sonuç alabilirsin.
Eve gidince bakarım kontrolünü sağlarım bilmediğim birçok ayar vardı monitörde fotoğraf ile atarım yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten bu işlerden çok anlamıyorum da

OverDrive, monitörün piksel değişim hızını artırmak için kullanılan bir teknolojidir. Amaç, hareketli sahnelerde gölgelenmeyi (ghosting) azaltmak ve daha net bir görüntü sağlamaktır.

Çok düşük OverDrive → ghosting (hareket izi) artabilir.
Çok yüksek OverDrive → overshoot (aşırı tepki) olur, yani renkler bozulabilir veya "ters ghosting" dediğimiz istenmeyen parlak izler oluşabilir.

Menüde "response time" veya "od (OverDrive)" gibi bir ayar varsa, bunu "normal" veya "Low" olarak değiştir.
Eğer "Extreme" veya "strong" gibi modlar açıksa, bunlar renk sapmalarına sebep olabilir.

FPS modunda renkler kötüleşiyorsa ve racing modunda her şey normalse, bence monitörü değiştirmene gerek yok. Sadece FPS modunu kullanmazsın, olur biter. Racing modu veya Custom ayarlarla çok daha iyi sonuç alabilirsin.

Hocam monitörde OverDrive ayarı nerede baktım tum sekmelere oyle bir şey yok ya da od yazan bir şey MPRT var tepki sürersi var şu an bende en hızlıda HDCR var açık görüntü iyileştirme var kapalı renk sıcaklıgı var normal başkada ona benzer bir ayar yok hangısı acaba ben hangısı ne ıse yarıyor cok anlamıyorum da.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı